Чт, 2024-03-28, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Перетворять на веломісто Харків
Інші останні Новини з регіонів України

Сесія Харківської міськради 26 жовтня затвердила концепцію розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури в місті, повідомляє Укрінформ.

"Сподіваємося, нам вдасться створити велосипедну дорожню мережу по всій території міста. Таким чином, велосипеди можна буде використовувати не лише для прогулянок і занять спортом, а й для того, щоб без проблем дістатися роботи. Передбачається розвиток велосипедної схеми з урахуванням велообслуговування, парковок, прокату. У рамках концепції буде розроблена відповідна програма і передбачено фінанси", - зазначила на сесії заступник Харківського міського голови Тетяна Овинникова.

Під час сесії депутати запропонували включити активістів до робочої групи з розробки велосипедної інфраструктури, цю ідею підтримав і мер Харкова Геннадій Кернес.

"Те, що велосипед - це є важливо для людей, це очевидно. Ми зробили першу велодоріжку. Наступний проект, який буде для харків'ян і велоактивістів, - в Саржиному яру... Ми з'єднаємо ці доріжки разом, і це буде вже не доріжка, це буде траса... Я дав розпорядження розглянути можливість (ред. - велодоріжок) на проспекті Гагаріна і Московському проспекті", - пояснив Кернес.

За словами активістки Олени Чернишевої, велоконцепція - "це перша публічна декларація з визнання велосипеда як транспорту".

Зазначимо, 16 жовтня велопробіг у британському стилі Tweed Ride зібрав дві сотні велосипедистів на підтримку велодоріжки по проспекту Науки, що в центрі міста. Петиція з пропозицією створити безпечну велодоріжку вже зібрала на сайті Харківської міськради до 1 тис. підписів, а велопробіг, упевнені організатори з Харківської велосипедної спілки, збільшить це число.

Раніше у Львові відкрився перший в Україні міський велопрокат.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: веломісто, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]