Чт, 2024-04-25, 23:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
Перевищили доходи британських статки "бідних" українських чиновників
Інші останні Економічні новини

Сумарні статки британських міністрів оцінюються в 70 млн фунтів (788 млн гривень), тоді як українських найвищих чиновників - давно перевалили за 2 мільярди гривень. Наразі серед британських міністрів 18 чоловік є фунтовими мільйонерами, пише британське видання Daily Telegraph.

У розпорядженні прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона є 3,8 млн фунтів стерлінгів, причому 190 тис. з них - ліквідні кошти.

Найбагатшим членом британського керівництва виявився голова верхньої палати парламенту лорд Стратклайд: його багатство оцінюється в 9,5 млн фунтів.

На другому місці - міністр оборони Філіп Хаммонд з 8,2 млн фунтів, а на третьому - глава британського МЗС Вільям Хейг з 4,8 млн фунтів.

Водночас, сумарно особистий статок членів українського Кабміну в 2011 році перевищив 2 млрд грн.

Нині всі члени уряду і топ-менеджменту Банкової - мільйонери. Двоє з них - міністр культури Михайло Кулиняк та міністр оборони Дмитро Саламатін - поки є лише гривневими мільйонерами.

Як відомо, у 2011 році віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков зізнався, що його багатство оцінюється в 900 млн доларів. Він також зазначив, що якби йому запропонували за його активи 1,5 млрд доларів, він би їх не продав.

Віце-прем'єр Борис Колесніков має власність вартістю 489,6 млн грн, а віце-прем'єр Сергій Тігіпко - 72,6 млн грн.

Колесніков також став лідером по "нарощування" статків. Два успішних роки збільшили його багатство на 242%.

Друге місце за темпами зростання зайняв прем'єр Микола Азаров, який за два роки розбагатів до 14,3 млн грн, тобто наростив 116%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: статки бідних українських чиновникі, британських | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]