Сб, 2024-04-20, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
Перша Київська бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 відкрилася у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва

23 травня, в Києві відкрилася перша міжнародна бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012. Урочиста церемонія відкриття відбулася в культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький арсенал".

Комісар проекту, генеральний директор "Мистецького арсеналу" Наталія Заболотна та куратор бієнале англійський мистецтвознавець Девід Еліот на прес-конференції наголосили на значущості цієї події, передають "Українські новини".

"Хотілося б привітати Україну з відкриттям бієнале. Це величезний проект, вперше проводиться в нашій країні", - сказала Заболотна.

Еліот зазначив, що деякі експонати бієнале ще не виставлені, й існують деякі організаційні проблеми, однак це цілком природно для першого досвіду проведення заходу такого масштабу.

Бієнале складається з основної композиції, яка розміститься в "Мистецькому арсеналі", і спеціальних проектів, які будуть розміщені на 35 інших майданчиках.

В основній експозиції бієнале близько 100 українських та іноземних художників презентують 250 творів. Серед них 40 - це нові роботи, зроблені спеціально для Arsenale 2012.

За словами організаторів, мета заходу - ознайомити широку аудиторію як вже з визнаними авторами і творами сучасного мистецтва, так і з формами мистецтва, яке ще зароджується.

Крім того, за задумом авторів, бієнале повинна допомогти українським авторам налагодити міжнародні культурні зв'язки, які на сьогоднішній день відсутні і покликане ознайомити іноземну аудиторію з культурою України, світовідчуттям її авторів.

Крім цього, автори бієнале розраховують, що вона дозволить Києву набути статусу культурної столиці й підняти міжнародний авторитет України. Комісар проекту зазначила, що організація бієнале проходить у рамках нової гуманітарної політики держави. Організаторами проекту виступили Міністерство культури, Київська міська державна адміністрація, Державне управління справами і комплекс Мистецький арсенал. Бієнале проходить за підтримки президента та Кабінету Міністрів.

Бієнале - виставка, фестиваль або творчий конкурс, що проходять раз на два роки.

З другої половини XX століття великі міжнародні виставки, які найчастіше проходять у форматі бієнале стають основним майданчиком презентації сучасного мистецтва.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: Arsenale 2012, Києві, Київська бієнале | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]