Чт, 2024-04-25, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Перший фестиваль березового соку влаштують в Україні
Інші останні Культурні новини

16 квітня у селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району Чернівецької області відбудеться перший в Україні фестиваль березового соку, передає УНІАН.

Як повідомила одна з організаторів заходу, керівник Чернівецької обласної громадської екологічної організації "Буквиця" Марина Коняк, метою фестивалю є створення та просування нових туристичних продуктів на Буковині на основі "зеленого туризму" і традиційного ведення сільського господарства у Карпатах.

За її словами, у програмі фестивалю, зокрема, майстер-класи з екологічного збору березового соку, старовинних рецептів зберігання, інших продуктів берези та їхнього використання, виготовлення традиційних буковинських страв.

Під час фестивалю березового соку працюватимуть творчі майстерні з лозоплетіння, писанкарства, ленд-арту (мистецькі твори з природних матеріалів), відбудеться виставка-ярмарок натуральних продуктів харчування місцевого виробництва, фотоконкурс серед учасників "Березовий фестиваль" і фотовиставка "Буковинські смаковинки", а також конкурс "Здоровий спосіб життя по-буковинськи".

Відвідувачі фестивалю зможуть скуштувати свіжий березовий сік, навчитися правильно його збирати, дізнатися про стародавні рецепти зберігання та власноруч зробити вітамінні заготівки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1014 | Додав: admin | Теги: фестиваль березового соку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]