Пт, 2024-04-19, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Перший політик - відкритий гей створив опозиційну партію "Весна" - Польща
Інші останні Новини Європейського Союзу

Колишній мер польського міста Слупськ та перший відкритий гей серед політиків країни Роберт Бедронь зареєстрував опозиційну до влади партію під назвою "Весна". Про це пише DW.

У неділю, 3 лютого, на з'їзді у Варшаві Бедронь оголосив, що партія братиме участь у виборах до Європарламенту, які відбудуться 23-26 травня. Бедронь сказав, що хоче кинути виклик нинішній політиці Польщі і завоювати місця правлячої правої партії "Право і справедливість" (PiS).

"Немає місця для ненависті, ми досягли межі", - сказав він перед тисячами прихильників у Варшаві. "Нам потрібна весна, яка відновить цей похмурий ландшафт", - додав він.

За словами Бедроня, програма його партії заснована на трьох стовпах - людина, суспільство та держава. Вона передбачає, зокрема, відмову Польщі від видобутку вугілля до 2035 року, скорочення вирубки лісів та лібералізацію закону про аборти у країні. Політик також виступає за заборону релігійних вчень у школах.

Партія відрізнятиметься від націоналістичної політики PiS і ринкової політики її головного суперника, "Громадянської платформи" (PO), сказав Бедронь.

Бедронь почав свою політичну кар'єру як активіст ЛГБТ у 1990-х роках. Його обрали до національного парламенту 2011 року і з 2014-го по 2018-й обіймав посаду міського голови Слупська.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: політик, відкритий гей, Польща, опозиційна партія Весна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]