Пт, 2024-03-29, 15:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Перший в Україні пам'ятник Кузьмі Скрябіну встановили у Луцьку
Інші останні Культурні новини

  У Луцьку відкрили перший в Україні пам'ятник Андрію Кузьменку (Скрябіну).

1 жовтня до "Сіті-парку" приїхали батьки видатного співака та зібралося багато лучан.

Ініціатором встановлення пам'ятника є друг Кузьми Андрій Покровський. Він пояснив свій вчинок тим, що хотів просто увіковічнити великого музиканта.

"Андрій був правдолюбом і правдорубом і дійсно великим музикантом. До нього прикуто дуже багато уваги. І це не дивно. Як казала Ліна Костенко, народ шукає в геніях себе. На жаль, ми визнаємо геніїв лише після смерті. Його вчинки, його творчість постійно надихали мене на правду, на справедливість. Він був гідним товаришем для мене і для мільйонів українців. Своїми прикладами він вчив нас любити світ, любити себе, любити Україну. Правдивий, щирий, сміливий, веселий, компанійський, мудрий і дуже-дуже справедливий. Це все він - Андрій Кузьменко", - промовив Покровський.

Батьки співака подякували тим, хто долучився до встановлення пам'ятника. Мама зазначила, що творчість Кузьми стає прикладом для сучасної молоді, що є вже ціле покоління, яке виросло на його піснях. А батько музиканта заявив, що небайдужість українців допомагає рідним пережити горе втрати.

Він зазначив, що Кузьма іноді розповідав, як враження від концертів на Волині ставали частиною творчості співака, надихали його. Він висловив подяку за відкриття пам'ятника і побажав молоді розбудовувати Україну, "так, як Андрійко говорив у своїх піснях".

Нагадаємо, Кузьма Скрябін загинув у ДТП 2 лютого 2015 року. У Дніпропетровській області його позашляховик зіткнувся з вантажівкою, музикант помер на місці. Похований Андрій Кузьменко у Львові. На місці загибелі Кузьми Скрябіна встановили пам'ятний знак.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: Луцьк, україна, пам'ятник Кузьмі Скрябіну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]