Сб, 2024-04-20, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:17
Першим у світі ухвалив закон про евтаназію для дітей бельгійський парламент
Інші останні Новини Європейського Союзу
Бельгія зробила ще один крок до того, щоб стати першою країною, в якій дозволена евтаназія для всіх без винятку неповнолітніх. Відповідний закон схвалено нижньою палатою парламенту, повідомляє NEWSru.com з посиланням NLN.be. З 142 депутатів Палати представників, які взяли участь у голосуванні, 86 проголосували "за", 44 - "проти" і 12 утрималися. Раніше закон прийняли в Сенаті, тепер його має підписати король, і через 10 днів після публікації в офіційному виданні королівства він набуде чинності.

"Ми нікого не зобов'язуємо, ми нікого ні до чого не спонукаємо. Але ми говоримо: якщо діти прагнуть гідної смерті, тому що вони перебувають у нестерпних стражданнях, а їхні сім'ї та медики безсилі перед обличчям цієї ситуації, ми повинні зробити так, щоб у них була можливість в певний момент вдатися до евтаназії на повністю законних підставах", - пояснює депутат від Соціалістичної партії Карен Лальє позицію розробників закону.

У законопроекті йдеться про строго обумовлених спеціальних випадках невиліковних захворювань, коли психологічна експертиза встановлює здатність пацієнта приймати рішення. Тільки неповнолітні, змушені зіткнутися з нестерпними і неусувними фізичними стражданнями у фінальній стадії хвороби, зможуть скористатися правом евтаназії в супроводі медичного персоналу і за письмовою згодою батьків.

Таким чином, правом на евтаназію пацієнт зможе скористатися, тільки якщо усвідомлює своє рішення і розуміє сенс евтаназії, якщо цей крок схвалений батьками дитини та лікарями, захворювання дитини - смертельне, і вона відчуває біль при відсутності способів полегшити страждання.

Ініціатива викликала запеклі суперечки. Противники евтаназії стверджують, що таким чином права дітей утискаються, оскільки вони не можуть самостійно прийняти подібне рішення. Прихильники цієї практики вважають, що вона дозволить покласти край стражданням і нестерпного для дитини болю.

Бельгія легалізувала евтаназію дорослих тяжкохворих за строго певних умов з 2002 року. В даний час в Бельгії проводиться близько 1,4 тисячі процедур евтаназії в рік. В останнє десятиліття число охочих піти з життя таким способом неухильно зростає. Якщо в 2003 році кількість зареєстрованих випадків становила 235 на рік, то в 2012-му вона збільшилася до 1432.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: закон, бельгійський парламент, евтаназію для дітей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]