Пт, 2024-04-19, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Першим Земним апаратом, що вийде за межі Сонячної системи, стане американський дослідницький зонд
Інші останні Новини світу науки і технологій

Американський дослідницький зонд "Войаджер-1" дістався до прикордонної зони між нашою Сонячною системою і міжзоряним простором, повідомляє "Інтерфакс-Україна" посилаючись на британську газету "Дейлі телеграф".

"Космічний апарат, який провів у космосі понад 30 років, близький до того, щоб вийти за межі Сонячної системи і почати подорож з невідомої нам частини Чумацького шляху", - відзначає видання.

У такому випадку, "Войаджер-1", запущений НАСА в космос в 1977 році, стане першим створеним на Землі апаратом, якому вдасться вийти за межі Сонячної системи. Очікується, що дещо пізніше за тим же маршрутом пройде і інший американський зонд - "Войаджер-2".

"Незабаром ми дізнаємося, що насправді являє собою міжзоряний простір", - заявив Ед Стоун, який керує в НАСА проектом "Войаджер-1".

Видання підкреслює, що на остаточний вихід з Сонячної системи космічному апарату, первісною метою якого було вивчення Юпітера і Сатурна, може знадобитися ще щонайменше кілька місяців.

Зонд досі справно передає на Землю радіосигнали. За підрахунками фахівців, у нього вистачить палива та електроенергії щонайменше до 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) підтвердило відкриття за межами Сонячної системи планети (екзопланети), на якій можливе існування води, а значить, і життя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: зонд Войаджер-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]