Ср, 2024-04-24, 04:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:37
Першою у світі країною, яка відмовиться від паперових грошей стане Швеція
Інші останні Новини Європейського Союзу
Швеція може стати першою країною, що відмовиться від готівкових грошей. У країні, яка першою 1661 року ввела в обіг паперові гроші, зараз вважають, що банкноти вже не потрібні. В більшості шведських міст навіть квитки на автобус оплачують за допомогою мобільних сервісів. Банки країни взагалі відмовляються від операцій з готівкою. Навіть церква приймає пожертвування з пластикових карток, передає "РБК-Україна".

Зараз частка готівкових грошей у шведській економіці становить лише 3% проти, наприклад, 7% у США та 9% у Євросоюзі. Daily Mail пише, що після зменшення обігу готівки, значно знизилися кримінальні показники. У 2008 р. в Швеції пограбували трохи більш як 100 банків, а в 2011 р. - всього 16.

Однак у країні різко зросла кількість хакерських атак та інтернет-злочинів. Якщо в 2000 році їх було скоєно приблизно 3,3 тис, то в минулому - майже 20 тис.

Вже другий рік поспіль Швеція посідає перше місце в Глобальному звіті з інформаційних технологій.

Останнім часом рівень кіберзлочинності швидко зростає в Україні. Експерти кажуть, що Україна - дуже важливий центр хакерства, поряд з Росією, Бразилією, Китаєм і меншою мірою - Індією. Проте на відміну від Швеції причини зростання кіберзлочинності тут інші - в цих країнах досить освічене молоде населення, високий рівень безробіття та обмежені можливості працевлаштування.

Зазначимо, раніше уряд Канади презентував 100-доларову пластикову купюру, яка стане першою в країні банкнотою з такого матеріалу. Остаточна відмова від паперових грошей відбудеться через два роки.

Платіжні кошти з тонкого полімерного пластику вигідно відрізняються від своїх паперових попередників. Перш за все, їх дуже складно підробити. На них не скупчуються пил, піт та інші забруднювальні речовини, а також бактерії. Пластикові гроші слугують у кілька разів довше і їх можна переробляти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1116 | Додав: nowyny | Теги: Швеція, відмовиться від паперових грошей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]