Сб, 2024-04-20, 09:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Першу базу на Місяці заховають у печері
Інші останні Новини світу науки і технологій

Начальник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) ім. Гагаріна, рекордсмен за сумарною тривалістю космічних польотів Сергій Крикальов заявив, що першу базу на Місяці можна буде побудувати, лише загерметизувавши відповідну печеру природного походження, якщо таку знайдуть, передає РИА "Новости".

"Якщо дослідження підтвердять, що Місяць досить пористий за своєю структурою, то конструкційну частину місячної бази майбутнього можна було б помістити в печеру, яка слугуватиме природним захистом від впливу радіації", - зазначив Крикальов.

За його словами, якщо дослідникам супутника вдасться знайти відповідну печеру на поверхні Місяця, то її освоєння можна буде здійснити у значно коротші терміни, ніж передбачалося раніше.

"Не треба буде копати місячний ґрунт, встановлювати важезні конструкції. Печеру треба буде, грубо кажучи, загерметизувати за допомогою надувного модуля з цупкою зовнішньою оболонкою. Такі конструкції були винайдені ще у 80-х роках. Їх передбачалося використовувати ще на російській станції Мир" як зовнішній модуль", - підсумував начальник Центру підготовки космонавтів ім. Гагаріна.

Нещодавно американська мережа піцерій Domino's Pizza запропонувала відкрити перше кафе на Місяці. З ініціативою виступив підрозділ компанії в Японії, проте, хто стане клієнтами нового кафе, наразі невідомо.

У свою чергу Китай має намір здійснити першу посадку національного космічного апарата на Місяці у 2013 році, а до 2030 року відрядити на супутник Землі перших китайських космонавтів (тайконавтів).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1148 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]