Пт, 2024-03-29, 14:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Philips створили лампи на основі бактерій
Інші останні Новини світу науки і технологій

Європейський виробник побутової електроніки і пристроїв для освітлення Philips презентував так зване "біологічне освітлення", що поєднує в собі всі останні тенденції: воно екологічне, дешеве у виробництві і взагалі не споживає електроенергії.

Нові "лампи" принципово відрізняються від ламп розжарювання, що існують на сьогодні, або т.з. ламп денного світла, оскільки усередині цих ламп знаходиться органічна основа - бактерії, які за наявності певних умов починають світитися подібно до LED-ламп або інших приладів для освітлення, передає CyberSecurity.ru.

Так зване біо-світло засноване на тому, що спеціально створені бактерії живуть в метановому середовищі і харчуються метаном, який допомагає їм світитися. У компанії повністю не розкривають всіх технічних подробиць, пов'язаних з роботою новинки, але кажуть, що бактерії живуть в досить складному композитному середовищі на основі метану, яке, проте є достатньо безпечною для людини і якщо така "лампа" раптом розіб'ється, то хімічного зараження не буде.

У перспективі, компанія сподівається створити нові рішення ще досконалішими, додавши в них компонент, який зможе збирати мікропари метану прямо з атмосфери, "підгодовувавши" бактерії.

У Philips говорять, що нинішні версії "ламп" по своїй яскравості не можуть замінити лампи розжарювання, тому їх можна використовувати як нічне підсвічування, як невеликі ліхтарики на сходах і бордюрах та інших місцях, які потрібно підсвітити, але велика яскравість тут не потрібна.

Відзначимо, що бактерії, які харчуються метаном, днями виявили в джерелі в зоні вічної мерзлоти - вони відрізняються такою живучістю, що з легкістю могли б вижити на Марсі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1112 | Додав: nowyny | Теги: лампи, бактерії, philips | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]