Сб, 2024-04-20, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Під атакою магнітних бур через потужні спалахи на Сонці наша планета зустріне Новий рік
Інші останні Новини світу науки і технологій

На початку тижня на Сонці відбувся потужний спалах і вже найближчими днями на Землі почнуться магнітні бурі. За даними Spaceweather.com, 26 грудня на Сонці стався масивний викид корональної маси.

Частинки плазми досягнуть Землі 28 грудня, через що може тимчасово порушитися робота GPS-пристроїв, радіозв'язку та електромереж, передає ТСН.

"Геомагнітні бурі категорії G1 очікуються 28 і 29 грудня через кілька викидів корональної маси. Перебої в роботі електроніки очікуються до 31 грудня", - йдеться в повідомленні Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

Фахівці також зазначають, що у високих широтах після заходу сонця, можна буде спостерігати північне сяйво.

Активність Сонця прив'язана до 11-річного циклу; наступний пік максимальної активності світила припаде на 2013 рік. Сонячні бурі характеризуються спалахами, які супроводжуються різким сплеском електромагнітного випромінювання.

Метеочутливі люди можуть відчувати погіршення самопочуття, тому лікарі рекомендують їм в такі дні уникати підвищених навантажень.

Спостереження з космічної обсерваторії NASA SDO (Solar Dynamics Observatory) свідчать, що потужні вибухові процеси на Сонці - сонячні спалахи - приносять до межі земної атмосфери втричі більше енергії, ніж вважалося раніше.

Наприкінці червня британські астрофізики попередили уряд країни про те, що в найближчі 18 місяців на Землі станеться найсильніша за останні 150 років магнітна буря, викликана масштабними спалахами на Сонці. Найсильніша за останні п'ять років магнітна буря почалася на Землі в ніч проти 6 серпня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1063 | Додав: adminA | Теги: спалахами на Сонці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]