Чт, 2024-04-25, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:42
Під Авдіївкою відбили атаку диверсантів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російські окупаційні війська 58 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил Антитерористичної операції.

Найбільше, 35 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку, передали у понеділок 25 липня у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

Із 122-мм самохідних установок бойовики били по Новогригорівці, а зі 120- та 82-мм мінометів обстріляли Талаківку, Водяне та Старогнатівку.

"У Широкиному, Талаківці та Водяному ворог також застосував БМП і гранатомети, у Гнутовому – зенітні установки, в Красногорівці – великокаліберні кулемети, а ворожі снайпери активізувалися під Мар’їнкою", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку зафіксовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню.

"Неспокійно в Авдіївці та Новоселівці Другій, де російські окупанти задіяли 120- та 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Окрім цього, під Авдіївкою українські воїни вступили у вогневий контакт з ворожими диверсантами. Противник відступив. Також із мінометів калібру 82 мм супротивник стріляв по наших укріпленнях поруч Невельського, Опитного та шахти "Бутівка", - передали у штабі.

На Луганщині терористи двічі вели вогонь по бійцях сил АТО з гранатометів та стрілецької зброї в районі н.п. Оріхове.

Як повідомлялося, за позаминулу добу, 23 липня, в зоні проведення антитерористичної операції на сході України шість українських військовослужбовців загинули, 13 зазнали поранення і 8 - контузію. Найбільш напружена ситуація була на луганському напрямку, де сталося три бойових зіткнення і було зафіксовано 15 обстрілів з боку бойовиків. Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі на ділянці фронту Золоте-Троїцьке, де відразу після другої години ночі бойовики почали масований мінометний обстріл позицій сил АТО, що тривав безперервно 7 годин. Вранці під прикриттям мінометного вогню бойовики пішли в пряму атаку на українські позиції, але були відкинуті, однак вдень ще двічі марно атакували опорні пункти сил АТО. Всі атаки велися з південно-східного напрямку - смт Калинове Попаснянського району.

За словами спікера АП з питань АТО Олександра Мотузяника, за добу на Донбасі було знищено сімох окупантів. "За минулу добу 7 окупантів загинули, 12 отримали поранення. Цих втрат зазнали відразу 4 з'єднання російсько-окупаційних військ - так звані "6-й полк" (Стаханов), "7-ма бригада" (Дебальцеве), "9-й полк" (Новоазовськ), "11-й полк" (Макіївка)", - повідомив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: атака диверсантів, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]