Чт, 2024-04-25, 02:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:48
Під час акції проти вирубки дерев у Києві побили активістів
Інші останні Столичні новини - новини Києва
В ході акції протесту проти вирубки дерев на вул. Дніпроводській (Оболонський район Києва) міліцією були затримані активісти Ігор Луценко та Віталій Грузинов.

Як повідомив "Українській правді" Луценко, деяким активістам завдали тілесних ушкоджень. Зокрема, Микола Коханівський потрапив до лікарні.

За словами Луценка, під час акції група місцевих мешканців, яких було близько двох сотень, перекинула вагончики, в яких раніше жила охорона ділянок лісу.

Після цього міліція почала затримувати активістів та намагалася затримати журналістів, які висвітлювали подію, зокрема, Тетяну Чорновіл.

Пізніше нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці в Facebook, що затриманих повернули на місце подій, а керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників.

"На селищі Водогон сталася сутичка мешканців та активістів з міліцією. Ледь не заарештували Таню Чорновіл. Запакували кількох активістів. Зараз, після переговорів з міліцією, у активістів беруть пояснення на місці події. Тих, кого відвезли в райвідділ, повернули. Поволі все заспокоюється. Після цих подій керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників", - написав депутат.

Нагадаємо, що у ніч виборів - з 28 на 29 жовтня, забудовники вирубали 10 гектарів Биківнянського лісу, між Броварським проспектом і вул. Путивльською. Раніше повідомлялося, що у Києві на Замковій горі розпочалася вирубка дерев під виглядом "вивезення сміття".

Як повідомлялося, у 2008 році в Харкові виник конфлікт навколо рішення міськради про будівництво в лісосмузі комерційних об'єктів - готелю, апартаментів і дороги до Євро-2012.

У 2010 році харків'яни тижнями цілодобово чергували в парку, намагаючись урятувати вікові дуби та корабельні сосни. Люди кидалися під пили, закриваючи собою дерева, альпіністи чергувалися на верхівках, аби завадити вирубці. Але це не зупинило знищення дерев.

Зазначимо, що вирубка дерев може призводити до зсувів і опустелювання. У червні 2012 року після серії заходів з реконструкції фундаменту під Андріївською церквою стався зсув. Рух грунту почався після того, як з пагорбів були прибрані дерева, що тримали корінням землю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1160 | Додав: adminA | Теги: акції, вирубки дерев, активісти, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]