Вт, 2024-04-16, 15:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
Під час хресної ходи в Києві правопорядок забезпечуватимуть 4,5 тисячі поліцейських, - Деканоїдзе
Інші останні Релігійні новини

Безпеку хресної ходи в Києві забезпечуватимуть близько 4,5 тис. співробітників поліції, повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, пише Інтерфакс-Україна.

"Наше головне завдання, щоб під час хресної ходи не допустити будь-яких провокацій, а найголовніше, щоб ми, як поліцейські, забезпечували громадський порядок і безпеку... У Києві під час хресної ходи безпеку забезпечуватимуть близько 4,5 тис. поліцейських", - повідомила Деканоїдзе.

За її словами, після нещодавнього вбивства журналіста Павла Шеремета в центрі Києва розглядалася доцільність проведення в місті масових заходів.

"Ми будемо максимально залучати наші сили, щоб це пройшло тихо і спокійно", - додала вона.

Як повідомлялося, загальнонаціональна хресна хода з молитвою за мир в Україні почалася 3 липня на сході країни зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох ходів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври буде здійснена урочиста Божественна літургія.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області Хресна хода рухатиметься з Полтавської області через населені пункти Олексіївка - Яготин - Березань - Лебедин - Бориспіль - Київ і з Житомирської області через населені пункти Ставок - Ситняки - Макарів - Колонщина - Дмитрівка - Київ. Очікується, що по території Київської області Хресна хода пройде з 22 по 26 липня, супроводжувати її і забезпечувати охорону громадського порядку буде 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

У п'ятницю, 22 липня, міська рада Борисполя (Київська обл.) заборонила Всеукраїнську хресну ходу миру, любові і молитви за Україну, організовану Українською православною церквою (Московського патріархату), через територію міста.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в суботу, 23 липня, заявив, що правоохоронні органи докладуть усіх зусиль для забезпечення мирного характеру Хресної ходи в Києві 28 липня, будуть введені посилені заходи безпеки. За його словами, всі паломники будуть перевірені за допомогою металошукачів, також буде паспортний режим, - "щоб не було іноземців і провокаторів".

Генпрокурор також звернувся до патріотичних організацій, які так чи інакше хочуть протистояти цій ході, з пропозицією взяти участь 28 липня в українській ході, ініційованій патріархом Філаретом.

"Так можна продемонструвати свою українську позицію, заодно показавши, що в Україні є потужна українська церква", - сказав він.

"Як генеральний прокурор я зобов'язаний забезпечити людям право на їхні конституційні дії, в тому числі, на будь-яку ходу... Я з повагою ставлюся до будь-яких конфесій і їхнього права молитися за Україну, хоча по-людськи не зовсім розумію, чому молитися за мир треба в країні, яка стала жертвою агресії, а не в країні, яка є агресором", - додав генпрокурор. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: Деканоїдзе, правопорядок 4, Київ, 5 тисячі поліцейських, Хресна хода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]