Чт, 2024-03-28, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
Під час прийому на роботу бєларусам дозволять приховувати вік
Інші останні Новини Європейського Союзу
Парламент Бєларусі прийняв у першому читанні поправки до Трудового кодексу, які спрямовані, зокрема, проти дискримінації за віком та місцем проживання при прийомі на роботу. Про це передає "Інтерфакс" з посиланням на заступника голови комісії з праці та соцпитань Ларису Богданович.

Законопроект вносить зміни до статті 14 Трудового кодексу ("Заборона дискримінації у сфері трудових відносин"). За словами Богданович, він вилучає графи про вік і місце проживання шукачів в анкетах при прийомі на роботу. Обмеження за віком також не можна буде вказувати в оголошеннях про вакансії.

"Якщо ці поправки будуть прийняті, то громадянам Бєларусі на законодавчому рівні дозволять приховувати від наймача свій вік при прийомі на роботу. Це дуже прогресивна норма. Адже основним критерієм при прийомі на роботу повинні бути професіоналізм, працездатність, а не вік", - сказала депутат, додавши, що якщо здобувач зрозуміє, що його не взяли на роботу через вік, він зможе подати до суду на наймача.

У загальній складності розглянуті парламентом поправки поправки стосуються 170 статей Трудового кодексу (що стосуються, зокрема, відпусток та роботи за сумісництвом). Робота над ними велася протягом двох років. Чинному Трудовому кодексу Бєларусі близько 14 років, з 2007 року в нього не вносилися зміни.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1005 | Додав: admin | Теги: приховувати вік, бєларуси, прийом на роботу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]