Пт, 2024-03-29, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
"Під час тортур мені говорили, що вони - спадкоємці НКВС-КДБ - звільнений з полону Козловський
Інші останні Надзвичайні новини

  Звільнений з полону Козловський: "Під час тортур мені говорили, що вони - спадкоємці НКВС-КДБ. Скрізь розвішані портрети Сталіна, Дзержинського та Путіна".

Люди, які катували Ігоря Козловського в підвалі "МДБ ДНР", називали себе спадкоємцями НКВС-МДБ-КДБ і пишалися цим.

Як передає Цензор.НЕТ, про це вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який майже два роки перебував у заручниках у бойовиків "ДНР", розповів в ефірі програми головного редактора інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна".

За його словами, вже потрапивши в полон, він дізнався, що російські найманці, крім як за "проукраїнські погляди", також звинувачували його в зберіганні двох гранат.

"Я з подивом дізнався, що, виявляється, у мене було дві гранати, які зберігалися за книгами, священними писаннями. Це зараз смішно. А в той момент смішно не було, коли в тебе мішок на голові і тебе жорстко допитують.

Дають тобі в руки два циліндричних предмети і запитують: що це таке? Я в наручниках, мені в руки їх дали. І мені говорять: це ваші гранати, які ми у вас знайшли. Я питаю: ви розумієте, що це нерозумно?

У процесі цієї розмови, назвемо це так, що супроводжувалася тортурами, побиттям ... (...) Здебільшого побиття. Били якимось предметами. Я не бачив, чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Вони постійно вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси. (...)

Я слухав свій біль, слухав, як закипає кров, як серце починає битися з перебоями. Тобто це було на межі. Вони кричали: "русский мир" прийшов, тебе б'є "русский мир". (...) Крутили "російську рулетку". Приставляють до скроні пістолет, натискали курок. Увесь, так би мовити, арсенал", - розповідає Козловський.

"Коли я був у підвалі, годували раз на день. Практично я там не їв. Тільки ту їжу, що вдавалося передати моїм рідним. Коли вже був у СІЗО і в колонії, теж намагався не їсти ту їжу, яка там була.

Мені, знову ж таки, передавали їжу мої рідні та близькі. Я їм дуже вдячний. Не тільки я завдяки цьому виживав. Я міг ділитися, передавати іншим. Це була велика допомога, тому що та їжа, яка пропонувалася, вона не для того, щоб жити", - продовжує він.

Він також зазначає, що на окупованій найманцями РФ території панує атмосфера страху.

"Атмосфера страху є. Під час тортур у "МДБ", у підвалі, вони мені говорили, що є спадкоємцями НКВС-МДБ-КДБ... Скрізь розвішані портрети Сталіна і Дзержинського.

Я дуже часто бачив у кабінетах. (...) Путін завжди висить, що ви! Це створення атмосфери тотального страху. Не тільки для тих, хто стоїть на проукраїнських позиціях. Доноси", - додав Козловський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: спадкоємці НКВС-КДБ, тортури, звільнений з полону Козловський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]