Чт, 2024-04-18, 20:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Під час візиту глави Пентагону у Кабулі стався вибух: 9 жертв. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Принаймні дев'ятеро людей загинули в результаті теракту в Кабулі 9 березня, повідомляє Lenta.Ru зі посиланням на Reuters.

Вибух стався вранці в суботу, 9 березня, в центрі столиці Афганістану біля будівлі міністерства оборони країни. Бомбу привів у дію терорист-смертник. Як додає Associated Press, смертник пересувався на велосипеді.

За словами представника військового відомства, всі загиблі є цивільними особами. Ще 14 людей у результаті вибуху отримали поранення. Двоє з них працювали охоронцями міністерства оборони.

Примітно, що теракт стався під час візиту у Кабул міністра оборони США Чака Хейгела. У момент вибуху він перебував в іншій частині міста на прес-конференції.

Відповідальність за теракт взяв на себе рух "Талібан". Як заявив по телефону агентству France-Presse представник бойовиків, теракт не був безпосередньо спрямований проти Хейгела; цим вибухом таліби мали намір продемонструвати йому, що здатні атакувати Кабул навіть під час знаходження там високопоставлених американських чиновників.

Раніше у грудні 2012 року терорист-смертник підірвав авіабазу НАТО в Афганістані. В результаті вибуху загинули один американський військовослужбовець і двоє мирних жителів, 17 цивільних осіб і один солдат афганської армії було поранено.

Як відомо, Афганістан негласно є одним зі світових центрів масового виробництва наркотиків. 14 жовтня минулого року афганські поліцейські спалили у передмістях Кабула 24,5 тонни наркотиків - кокаїну, героїну, гашишу, а також сировини для їх виготовлення. Акту знищення передувала масштабна поліцейська операція, у ході якої було заарештовано понад 900 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: Вибух, Кабул, візит глави Пентагону, 9 жертв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]