Чт, 2024-04-25, 06:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Під Радою опозиціонеру зламали ребра. Захисники української мови побились з "Беркутом" за фан-зону Євро-2012
Інші останні Політичні новини

Біля фан-зони для вболівальників Євро-2012, встановленої на майдані Незалежності з боку вул. Інститутської, сталося зіткнення між співробітниками спецпідрозділу "Беркут" і представниками опозиції, які протестують проти закону про засади державної мовної політики, внесеного депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зіткнення відбулося під час спроби учасників акції прорватися на територію фан-зони, у результаті чого було повалено кілька секцій огороджувальних металевих конструкцій. Після цього кільком активістам, зокрема народним депутатам і першому заступнику голови партії "Батьківщина" Олександру Турчинову, вдалося пройти на територію фан-зони. На конструкціях, які тримають великий екран на майдані Незалежності, де будуть транслювати матчі, протестувальники встановили два державних прапори.

Наразі співробітники "Беркута" виштовхали представників опозиції, включно з народними депутатами і Турчиновим, за огорожу території фан-зони, однак встановлені прапори залишилися на своїх місцях.

Нагадаємо, що 4 червня громадське об'єднання "Своя правда", в яке входять Бригинець, народний депутат Олесь Доній та багато інших громадські діячі, ухвалив звернення до громадян: "У зв'язку з небезпекою прийняття антиконституційного злочинного закону Колесніченка-Ківалова громадське об'єднання" Своя правда "пропонує розпочати безстрокову кампанію з перетворення мажорної "фан-зони" на Хрещатику у вільну фан-зону української мови. Просимо всіх учасників акції на захист української мови (05.06.2012 під ВР Україна) підтримати цю ініціативу і захопити із собою намети, спальники і килимки".

До 17:00 опозиціонери пообіцяли повернутися до будівлі Верховної Ради і почати безстроковий пікет на знак протесту проти ухвалення закону про основи державної мовної політики.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики.

На минулому пленарному тижні опозиція не дозволила під час розгляду "мовного" законопроекту провести голосування, заблокувавши роботу Верховної Ради.

Разом з тим спікер Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що за законом, розгляд законопроекту не може бути перервано. Крім того, він повідомив, що пропонував і опозиції, і більшості кілька варіантів виходу із ситуації. Однак ті не підтримали жодного з них. Після цього Литвин заявив, що таку Верховну Раду слід розпустити. Ірену Карпу затримала міліція, а опозиціонеру зламали ребра

За час мітингу на підтримку української мови під Верховною Радою міліція затримала українську письменницю Ірену Карпу. Про це оголосили зі сцени на мітингу.

Як пояснили ЛІГАБізнесІнформ координатори опозиційної акції, Ірена Карпа виступала сьогодні зі сцени на мітингу.

А коли вона вже йшла з нього в бік Європейської площі, була затримана правоохоронцями. Зараз телефон Карпи не відповідає. Разом з тим організатори акції припускають, що був затриманий хтось ще, але напевно це не відомо.

Тим часом депутат Київради Олександр Бригинець заявляє про побиття правоохоронцями учасників акції на захист української мови, інформує УНІАН.

За словами Бригинця, "щойно доставили в лікарню одного з постраждалих - представника опозиційної сили "Народна самооборона" Олексія Гетьмана зі зламаними ребрами".

При цьому він зазначив, що кількість працівників "Беркуту", які стягуються до сцени, де виступають лідери опозиції перед кількатисячним зібранням людей, що протестують проти прийняття мовного законопроекту, збільшується.

Водночас, як розповіла "Українській правді" письменниця Світлана Поваляєва, під час бійки представник "Беркуту" вдарив її по голові дубинкою.

"Під час другої бійки я трохи відійшла подзвонити, як раптом мене вдарили дубцем по голові", - сказала вона..

Поваляєва додала, що змогла втриматися на ногах. До лікарні письменниця не зверталася.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Беркутом, Захисники української мови побились | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]