Чт, 2024-03-28, 17:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Під Радою вночі відбувся "останній мирний протест"
Інші останні Політичні новини
Під Верховною Радою 5 вересня відбулася нічна акція протесту проти законопроекту, яким намагаються упорядкувати проведення мітингів.

Під парканом Верховної Ради з боку Маріїнського парку зібралося близько 100 осіб, люди далі прибувають. По всьому периметру паркану вишикувалися правоохоронці, передає "Українська Правда".

На заході був присутній депутат від НУ-НС Андрій Парубій, який пообіцяв "у разі виникнення проблем з правоохоронними органами допомогти активістам".

Деякі учасники стоять в дерев'яних колодках на знак протесту проти обмеження свободи зібрань.

5-6 вересня такі мітинги мають відбутися по всій країні біля обласних держадміністрацій.

Зокрема, акції пройшли у 16 містах: Харків, Івано-Франківськ, Севастополь, Тернопіль, Миколаїв, Донецьк, Луганськ, Хмельницький, Рівне, Ужгород, Львів, Житомир, Луцьк, Канів, Запоріжжя, Cуми.

У Луцьку приблизно 40 активістів волинських молодіжних громадських організацій підписали звернення до голови Волинської ОДА, Волинської облради та Верховної Ради проти ухвалення законопроекту.

Учасники акції розіграли на майдані своєрідний перформенс. Виклавши на бруківку іграшки із написами на папірцях "Право на мирний протест" та "Ні – 2450", один з активістів "перетворився" на міліціонера та розмів віником усі іграшки у різні боки.

Акція "Останній мирний протест" проти законопроекту №2450 продовжиться о 9.00 у четвер, 6 вересня.

Як відомо, ще у липні 2012 року 150 громадських організацій та профспілок зверталися до голови ВР та голів депутатських фракцій парламенту з проханням не виставляти законопроект "Про свободу зібрань" на голосування до того, як його оновлена редакція не пройде експертизу Європейської комісії за демократію через право.

Нагадаємо, що на Банковій форсують ухвалення закону про мітинги, "піклуючись" про громадянське суспільство. В Адміністрації президента Віктора Януковича заявляли, що закон про мирні зібрання має бути ухвалено якнайшвидше.

Верховна Рада планує розглянути 6 вересня проект закону "Про мирні зібрання".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: рада, останній мирний протест | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]