Пт, 2024-04-19, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:58
Під Слов’янськом десантники відбили атаку озброєних терористів
Інші останні Надзвичайні новини

Двоє українських військових загинули

Після запеклого бою в районі села Андріївка поблизу Слов’янська ситуація в районі цього населеного пункту локалізована і повністю контрольована.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Колоні підрозділу Збройних Сил України вдалося вийти з-під обстрілу і відбити напад терористів. При цьому група озброєних екстремістів здійснювала вогневий напад із застосуванням важкого та стрілецького озброєння та активно застосовувала ручні гранати", - йдеться у повідомленні.

Військові також інформують про те, що цієї ночі два десантника загинуло. Один від кулі снайпера, другий - від вибуху гранати. Ще семеро десантників отримали поранення різного ступеня важкості.

Однак поранені відмовляються від госпіталізації і просять командування залишити їх у строю та дати можливість продовжувати брати участь в антитерористичній операції. Пораненим десантникам надано медичну допомогу, а остаточне рішення щодо їхнього перебування у лавах підрозділу залежить від лікарів.

2 травня терористи здійснили спробу заблокувати українських десантників, щоб не дати їм можливості виконати бойове завдання. При цьому екстремісти використовували вже звичну для себе тактику терористичних угруповань – залучення до блокування місцевих мешканців, у тому числі жінок.

Спільно з підрозділами Національної гвардії цієї ночі десантники відбили у терористів телевежу у Краматорську. Після зачистки та дослідження території об’єкту, зясувалося, що тут перебувало близько 200 бойовиків - по всіх напрямках були обладнані вогневі точки та здійснено відповідну інженерну підготовку місцевості для тримання оборони.

Також вночі було здійснено маневр однією з бронегруп Збройних Сил України. В ході рейду звільнено від присутності терористів міст на дорозі між Краматорськом та Слов’янськом. На даний час інженерні підрозділи Збройних Сил України проводять розмінування мосту, оскільки диверсійна група екстремістів встигла фахово замінувати споруду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Слов’янськом, десантники, атаку озброєних терористів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]