Чт, 2024-03-28, 14:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Під Українським домом залишився один учасник протестного голодування
Інші останні Політичні новини
Під Українським домом залишився один голодувальник та декілька десятків протестувальників проти "мовного" закону, передає у суботу, 21 липня, Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Коаліції учасників помаранчевої революції.

"Щойно, після неодноразових походів до суду та суперечки з працівниками міліції, Лісовий Вадим (КУПР) втратив свідомість. Незважаючи на його відмову, лікарі наполягли на госпіталізації, оскільки у нього зафіксовано надто підвищений тиск", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що слухання у адміністративній справі відносно Лісового за незаконний мітинг під Українським домом, за якою він уже був виправданий, перенесли на понеділок, 23 липня.

Крім того, в госпіталізованого в четвер, 19 липня, з приміщення суду Олександра Місюри констатовано передінфарктний стан. У лікарні він пробуде мінімум три тижні.

Ще один з голодувальників у четвер після міліцейського терору зі складенням протоколів заявив про свою відмову від голодування, перелякавшись кримінального переслідування, заявили в КУПР, передає "Українська правда".

Як повідомлялося, 3 липня парламент ухвалив закон про мови. Відразу після голосування біля Українського дому почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб. Ряд народних депутатів оголосили голодування.

6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому, однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування "мовного" ​​закону .

11 липня учасник голодування біля Українського дому на Європейській площі в Києві вимагали від президента України Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про засади державної мовної політики" до 13.00 13 липня.

За час акції до лікарні потрапило кілька голодуючих.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: голодування, Українським домом, один учасник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]