Пт, 2024-04-19, 20:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Під виглядом євроінтеграції влада хоче узурпувати суди - "Свобода". ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
Чинна влада в Україні на чолі з президентом Віктором Януковичем та Партією регіонів під виглядом євроінтеграції намагається узурпувати судову систему. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Олег Махніцький.

За словами політика, нині йде потужна спекуляція євроінтеграційними процесами. "Адже під виглядом євроінтеграційних процесів влада робить свою брудну справу і закладає механізми узурпації судової влади", - зазначив Махніцький.

Зокрема, говорячи про вимоги Венеціанської комісії до реформування судової системи в Україні, "свободівець" наголосив, що вона не ставила вимогу забрати функцію щодо обрання суддів безстроково в парламенту і передати її президенту.

"Венеціанська комісія поставила одну-єдину вимогу, що стосується формування Вищої ради юстиції. Більшість цього органу мають становити представники судової влади", - уточнив нардеп.

За його словами, на сьогодні ця проблема вичерпана. "Навіть згідно з тим законом, який був прийнятий у 2010 році і діє зараз, передбачено такий механізм формування Вищої ради юстиції, де є більшість представників судової влади. І на сьогодні ця практика існує", - підкреслив Махніцький.

"Але під тим виглядом, що Євросоюз ставить якісь примарні вимоги, нам зараз намагаються втулити механізм, який дозволить узурпувати владу", – підсумував парламентар.

Нагадаємо, 24 вересня Конституційний суд визнав відповідним вимогам статей 157 і 158 Конституції "євроінтеграційний" законопроект про внесення змін до Основного закону про посилення гарантій незалежності суддів, запропонований президентом України Віктором Януковичем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: виглядом євроінтеграції, влада, узурпувати суди, Свобода. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]