Пт, 2024-03-29, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Під виглядом курсів іноземних мов у Києві вербують до релігійних сект
Інші останні Релігійні новини
У Києві відкрилися курси іноземних мов, на яких слухачів зомбують і вимагають гроші. У всякому разі, так запевняють люди, які туди випадково потрапили, пише газета "Сегодня".

"Пішла на курси англійської, а потрапила в секту, - розповіла Людмила. - Виявилося, що там викладають саєнтологи. Відразу почали мене зомбувати, вселяти свої ідеї, а потім заявили, що треба терміново заплатити 1,5 тис грн".

Церква саєнтології заснована американським письменником-фантастом Роном Хаббардом. У Росії їх постійно намагаються заборонити через те, що, на думку російських чиновників, ідеологія саєнтологів екстремістська, що пропагує насильство, а самі адепти "некваліфіковано втручаються у свідомість". Але в підсумку у сусідів заборонили лише деяку їх літературу, а от у Казахстані - табу повне. В Україні саєнтологи теж не дозволені.

"Церква саєнтології в Україні не зареєстрована і діє тільки як громадська організація, - говорить начальник Департаменту з питань релігії Мінкульту Володимир Любчик. - Причина - неоднозначний імідж у світі. У деяких країнах були гучні судові процеси, де цю церкву звинувачували у махінаціях. Вони навіюють людям такі цінності, як бажання бути багатими, і в підсумку парафіяни вкладають кошти у фінансові піраміди, закладають при цьому свої квартири. Церква Аделаджі в порівнянні з саєнтологами - квіточки".

Експерт по нетрадиційним сектам Віктор Чернишов говорить, що подібні курси - відомий прийом залучення людей у церкві.

"Цим користуються не тільки саєнтологи, але і мормони, адвентисти сьомого дня. Під час навчання вони пропонують для переказів, дискусій потрібні їм тексти, наприклад, трактати їх засновників. Людина вивчає це і на підсвідомому рівні стає їх адептом", - упевнений Чернишов.

Хоча релігієзнавець Віктор Єленський вважає, що нічого страшного в цьому немає.

"Хтось заради поширення своїх віровчень годує бездомних неподалік від храму, хтось лікує наркоманів, а хтось відкриває курси. Нічого страшного в цьому немає. Всі ці розмови, що там застосовують гіпноз або методики психологічного впливу, - повна нісенітниця", - переконаний Єленський.

Відзначимо, що багато хто з сект проникли в українське суспільство не тільки під приводом поклоніння якомусь божеству, але також за допомогою мережевого маркетингу і різних тренінгів. З 1997 по 2007 рік Україна "обросла" 14584 різновидами сект.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1166 | Додав: adminA | Теги: релігійні секти, курси іноземних мов, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]