Пт, 2024-03-29, 14:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Підписали угоду на мільярд кредитних гарантій Україна та США
Інші останні Економічні новини

3 червня відбулося підписання угоди про надання кредитних гарантій обсягом 1 млрд доларів між урядами України та США. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як зазначається, завдяки цій Угоді Україна отримає додаткові можливості для підтримки та захисту найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів.

"Ця гарантійна Угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування), та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського Уряду. Ця гарантійна Угода покликана підтримати програми економічних реформ України, що підтримується МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародної спільноти, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу", - йдеться у повідомленні.

Кошти у розмірі 1 млрд доларів, що будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету.

"Ці кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, ця Угода є вже третьою кредитною гарантією, що Україна отримала від уряду США.

Дві попередні угоди, які були укладені у 2014 та 2015 роках, дозволили Україні залучити 2 млрд доларів на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками та спрямувати їх на втілення програми реформ.

Від імені українського уряду угоду підписав міністр фінансів Олександр Данилюк, від імені американського уряду - посол США Джеффрі Пайєтт і уповноважений представник місії USAID Джоель Сандефур. Підписання угоди відбулося в присутності президента Петра Порошенка і прем`єр-міністра Володимира Гройсмана.

Порошенко очікує на підписання Меморандуму з МВФ

Президент України Петро Порошенко очікує на якнайшвидше підписання Меморандуму з ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом слідом за наданням нашій країні 1 млрд доларів фінансових гарантій від уряду США, домовленість про які закріплена в Угоді між урядами України та США, підписаній у Києві сьогодні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Глава держави висловив упевненість, що слідом за підписанням Угоди про надання нашій країні фінансових гарантій на 1 млрд дол. відбудеться підписання документа про нашу співпрацю з МВФ (Меморандуму про другий перегляд програми реформ, затвердженої Фондом – ред.) та іншими фінансовими організаціями. Це сприятиме економічному зростанню України", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Як підкреслили в Адміністрації президента, Порошенко подякував уряду США за підтримку. "За допомогою світової коаліції на підтримку України ми відбудуємо нашу країну, - цитує прес-служба Порошенка. - Сьогоднішня домовленість - це і є загальний фронт протидії зовнішній агресії проти України з боку Росії. Там (у Росії – ред.) не хочуть, там навіть бояться нашого успіху".

Присутній на церемонії підписання угоди посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підкреслив, що документ - це важливий крок на шляху стабільності та економічного зростання, додатковий стимул реформ і імпульс до подальшої реалізації програми МВФ.

Нагадаємо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсягу 5 млрд дол. Україна одержала 13 березня, другий - на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.

На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Разом з тим, власне меморандум, що передбачає подальші зобов`язання сторін, наразі не підписаний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: Україна та США, угода, мільярд кредитних гарантій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]