Пт, 2024-04-19, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:12
Підписати договір про вільну торгівлю ЄС і США за президентства Обами поспішає Меркель
Інші останні Новини світу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність підписання угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і США в нинішньому році. Про це йдеться в щотижневому зверненні канцлера, розміщеному на її сайті.

"Угода про зону вільної торгівлі зі Сполученими Штатами може стати вкрай вигідною для створення робочих місць, товарообміну і насамперед - для створення робочих місць у Німеччині", - зазначає Меркель.

При цьому глава німецького уряду висловила надію на те, що ЄС вдасться укласти угоду про зону вільної торгівлі з США в період президентства Барака Обами. В іншому випадку може виникнути затяжна перерва в переговорному процесі, вважає Меркель.

Варто відзначити, що підписання цієї угоди викликає бурхливі громадські суперечки в Німеччині. Її противники вважають, що документ більш вигідний транснаціональним корпораціям, ніж простим громадянам.

Нагадаємо, як зазначається у спільній підсумковій заяві учасників саміту "Східного партнерства", дія зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом розпочнеться з 1 січня 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: вільну торгівлю ЄС і США, президентства Обами, Меркель, Договір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]