Пт, 2024-03-29, 02:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Підпишуть угоду про спільну програму винищувачів Німеччина та Франція
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німеччина та Франція узгодили основні вимоги до нового винищувача для заміни бойових літаків Eurofighter Typhoon та Rafale, починаючи з 2040 року.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на німецькі військові джерела.

В середу чиновники з двох країн підпишуть документ в кулуарах ILA Berlin Air Show, який фактично стане початком програми, ідея якої вперше була озвучена в липні минулого року.

Новий літак, окрім здатності діяти самостійно або керувати іншими видами зброї, включаючи безпілотники, також повинен мати можливість здійснювати наступальні або оборонні місії.

Поки не вирішено, чи буде новий літак мати безпілотний варіант. Мета полягає в тому, щоб розпочати експлуатацію нових бойових літаків у 2040 році.

Перехід до розробки нового військового літака розглядається як попередній крок до подолання розбіжностей між трьома конкуруючими програмами – французького винищувача Rafale, програми Eurofighter, до якої залучені Німеччина, Британія, Італія та Іспанія, а також шведського Gripen.

Німеччина та Франція також планують підписати документ, в якому вони погоджуються вивчити спільну розробку нового літака морського спостереження, з метою його створення до 2035 року.

Ця програма в довгостроковій перспективі буде відкрита для інших країн Європейського Союзу, НАТО та інших країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 720 | Додав: adminA | Теги: угода, Німеччина та Франція, спільна програма винищувачів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]