Пт, 2024-03-29, 10:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:58
Підписи за об'єднання Росії, України та Бєларусі збирають у Москві попи
Інші останні Новини світу
У Москві розпочався збір підписів за всенародний референдум Росії, України і Бєларусі з питання про возз'єднання. Про це повідомив голова синодального РПЦ із відносин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін з посиланням на авторів ідеї, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами Чапліна, підписання хартії про возз'єднання почалося 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі. Автори ідеї вважають, що роз'єднання росіян, українців і бєларусів було скоєно всупереч волі народу і тепер перешкоджає його вільному розвитку і благополуччю.

"Ми, спадкоємці тисячолітньої історії і великої цивілізації, досвіду творення, добросусідства, військової доблесті і співпраці наших предків, об'єднані спільною культурою і спільною діяльністю з облаштування і захисту нашої землі, при возз'єднанні візьмемо все найкраще з практичного досвіду нашого народу", - йдеться в хартії.

Перед підписанням хартії її ініціатори зайшли в храм Святителя Миколая на Трьох горах, настоятелем якого є Чаплін, і звернулися до Бога з молитвою про дарування успіху в справі об'єднання братів-слов'ян.

"Возз'єднуючись, ми думаємо про основу нашого буття і розвиток миролюбності і моралі, віру в добро, принципи фундаментальної справедливості, рівності, гідності, прагнення до щастя і благополуччя нашого єдиного народу", - йдеться в документі.

Хартія відкрита для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. Вона містить звернення до президентів трьох республік з пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз'єднання народу і створення конфедерації. У хартії особливо обумовлено, що до цієї конфедерації можуть приєднатися й інші країни.

Минулого року голова Російської православної церкви, патріарх Московський і всія Руси Кирило стверджував, що розпад Радянського Союзу - "катастрофа історичної Росії". Ці слова патріарха Кирила про Радянський Союз дещо нагадують знамениті заяви Володимира Путіна, який в 2004 році, починаючи свою кампанію на новий президентський термін, назвав розпад СРСР "загальнонаціональною трагедією величезного масштабу". Від нього, на думку Путіна, "виграли тільки еліти і націоналістично налаштована частина населення", а не пересічні громадяни.

Зазначимо, 18 травня Верховний суд Російської Федерації задовольнив позов їхнього Мін’юсту з проханням закрити найбільшу тамтешню діаспорну організацію українців – Об'єднання українців Росії.

А ось міністр освіти і науки Дмитро Табачник вважає, що співдружність Росії і України має стати цивілізаційним вибором нашої країни.

"Русь для мене не тільки стародавнє найменування нашої землі, я розглядаю його як абревіатуру - Російсько-українську співдружність. Саме це співдружність має стати нашою спільною відповіддю на цивілізаційні виклики третього тисячоліття", - заявив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Москві попи, об'єднання Росії, України та Бєларусі, підписи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]