Ср, 2024-04-24, 02:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Підступний план Саакашвілі розігнати парламент не дадуть втілити
Інші останні Новини світу
Парламентська більшість Грузії вже має потрібну кількість голосів для ухвалення конституційних поправок, заявив депутат Коба Давіташвілі, пише "Грузія-Онлайн".

За його словами, у разі ухвалення поправок президент не зможе призначити виконувачів обов'язки уряду, і цю поправку вже можуть підтримати 100 депутатів, кількість, достатня для ухвалення змін до Конституції.

Депутат прокоментував план президента, згідно з яким він може замінити уряд і розпустити парламент.

"Президент має право розпустити парламент, якщо той двічі не затвердить складу уряду. Хоча не може розпустити парламент менше, ніж через шість місяців після виборів, а також за шість місяців до закінчення власних повноважень. Саме тому Саакашвілі призначив парламентські вибори 1 жовтня, оскільки поспішав. Все було розраховано, щоб хоча б два дні у нього залишалося для розпуску парламенту. Він розраховував, що урядова криза досягне свого піку на початку квітня, відставка уряду почнеться в січні, наступним кроком мала стати заміна уряду виконувачами обов'язків Кабінету міністрів, а потім - розпуск парламенту. На це ми заявили, що не боїмося розпуску парламенту і нових виборів. Просто у Михайла Саакашвілі не буде повноважень призначати виконувачів обов'язки уряду", - заявив Коба Давіташвілі.

Раніше прем'єр Грузії Бідзіна Іванішвілі, який очолює уряд після парламентських виборів і перемоги коаліції "Грузинська мрія", заявив, що не збирається оголошувати імпічмент президенту Михайлу Саакашвілі, проте планує прискорити розширення повноважень парламенту і глави уряду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: парламент, Саакашвілі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]