Пт, 2024-03-29, 15:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:08
Підтримайте мене або звільніть - Яценюк - Порошенкові
Інші останні Політичні новини

  Прем'єр Арсеній Яценюк закликав президента Петра Порошенка підтримати його уряд, або сформувати новий.

Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times, опублікованому в четвер, 10 березня, передає "Українська правда".

"Якщо президент не хоче працювати зі мною, і якщо його фракція так протидіє цьому уряду і його прем'єр-міністру… Я попросив би з усією повагою взяти відповідальність за формування уряду, представлення програми нового уряду народу України і сформувати нову коаліцію", – сказав він.

"Підтримайте мене або звільніть", – додав прем'єр.

Яценюк також поскаржився, що коаліція, 136 членів якої представляють президентську партію, не підтримала 60% урядових законопроектів і додав, що було дуже неприємно отримувати такі "удари в спину".

Також він запевнив, що робить все, щоб не допустити повторення 2005 року, маючи на увазі конфлікт між тодішнім президентом Віктором Ющенком і прем'єром Юлією Тимошенко.

"Я ніколи не скаржитимусь на мого президента… Я прикушуватиму язик до кінця. Але кінець надто далеко", – заявив Яценюк.

При цьому він відмовився коментувати виданню розмови про можливе призначення прем'єром голови Мінфіну Наталії Яресько. У той же час джерело Financial Times заявило, що спершу Яценюк підтримував її кандидатуру, але пізніше передумав, вирішивши, що вона не отримає необхідної підтримки парламенту.

Яценюк також виступив проти дочасних парламентських виборів, заявивши, що нова Рада не зможе сформувати реформістський прозахідний уряд.

Крім того, він назвав всі звинувачення у корупції щодо себе та своїх соратників "безпідставними".

"Це наклеп і обмовляння", – запевнив Яценюк.

Прем'єр поскаржився, що йому доводилося просити і вмовляти, щоб добитися підтримки законопроектів уряду у парламенті. При цьому він заявив, що країна за останні два роки сильно змінилася на краще.

"Ця країна стала зовсім іншою, ніж було два роки тому… Нова поліція, нова армія, нова фіскальна політика, нова енергетична політика, нова соціальна політика, нові люди сидять в уряді… Дуже сильне суспільство", – запевнив він.

"Я зробив все, що міг у нинішніх умовах. Я можу більше, але нам слід натиснути на педаль газу", – додав Яценюк.

Як повідомлялось, питання відставки чинного уряду України обговорюється з початку року через заяви про відставку одразу кількох міністрів. Зокрема, заяви зробили міністр агрополітики і продовольства Олексій Павленко, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі, а також голова Мінекономрозвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Відставка Абромавичуса викликала найгострішу реакцію в ділових колах і дипломатичному співтоваристві, оскільки він прямо звинуватив представників фракції "Блоку Петра Порошенка" в парламенті в тиску на Мінекономрозвитку. Слідом за відставкою Абромавичуса заяви про відставку написали його заступники, включаючи торговельного представника України Наталію Микольську. Занепокоєння відставкою висловили посли дев‘яти країн, включаючи країни "Великої сімки", представники МВФ і Держдепартаменту США.

Разом з тим, 4 лютого під час позачергового засідання уряду Павленко, Пивоварський і Квіташвілі відкликали свої заяви. Абромавичус сказав, що рішення про вихід з уряду не змінюватиме. Пізніше він зазначив, що не виключає повернення в уряд, але лише за умови зміни прем`єр-міністра.

16 лютого у Верховній Раді прем`єр-міністр України представив звіт про діяльність уряду за 2015 рік. Робота Кабміну була визнана парламентарями незадовільною. Разом з тим постанова про відставку уряду не набрала потрібної кількості голосів народних депутатів.

8 березня екс-посол США в Україні Стівен Пайфер заявив, що Яресько може бути призначена главою уряду на місце Яценюка вже на поточному тижні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: Яценюк, Порошенко, підтримка або звільнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]