Пт, 2024-04-19, 05:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Підтримав Сенцова Венеціанський кінофестиваль
Інші останні Культурні новини

Венеціанський фестиваль виступив на захист українського режисера Олега Сенцова.

"Ми хочемо висловити підтримку Сенцову, засудженому на великий термін, і зазначити, що ця заява зроблена від імені всієї світової кіноіндустрії", - йдеться в документі, поширеному в четвер прес-службою Венеціанського фестивалю, яке цитує Інтерфакс-Украіна.

Автори заяви нагадують, що арешт Сенцова викликав протест серед діячів кінематографа. "Ще минулого року на захист Олега виступили Педро Альмодовар, Майк Лі, Стівен Долдрі, Мохсен Махмальбаф, Микита Михалков, Тільда ​​Суїнтон. На попередньому фестивалі одне крісло, призначене для членів журі, простояло символічно порожнім як нагадування про Олега", - зазначають керівники фестивалю.

Під час нинішнього, 72-го Венеціанського фестивалю на захист українського режисера вже виступали український режисер Сергій Лозниця і іранський режисер Мохсен Махмальбаф.

Французький режисер Крістіан Венсан перед прем'єрою свого конкурсного фільму публічно зачитав звернення кінематографічної громадськості на захист Сенцова.

А іранський кінорежисер Мохсен Махмальбаф присвятив Сенцову отриманий ним на Венеціанському кінофестивалі приз імені Робера Брессона.

25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок щодо українського режисера Сенцова у справі про підготовку терактів у Криму. За сукупністю "злочинів" Сенцова засуджено до 20 років колонії суворого режиму.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: венеціанський кінофестиваль, Сенцов, підтримка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]