Чт, 2024-03-28, 17:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Підтримувати політичний перехід у Сирії домовилися США і РФ
Інші останні Новини світу
Президенти Росії і США погодилися з необхідністю підтримання політичного переходу в Сирії, йдеться в заяві Білого дому.

"Президенти двох країн відзначили загострення насильства в Сирії і погодилися з необхідністю підтримання якнайшвидшого політичного переходу, щоб досягти мети - припинення насильства і запобігання подальшого погіршення ситуації, - яку вони поділяють", - йдеться в заяві, яка прозвучала за підсумками телефонної бесіди президентів.

"Вони відзначили наявні відмінності (підходів) урядів двох країн щодо Сирії, проте погодилися з тим, що їхні команди повинні продовжити роботу в напрямку вирішення", цитує заяву "Інтерфакс-Україна".

У заяві йдеться також, що "президент Обама скористався нагодою, щоб висловити співчуття у зв'язку з трагічними втратами внаслідок повені на півдні Росії раніше в поточному місяці, і підтвердив готовність США в наданні допомоги в разі потреби".

Прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков раніше повідомив журналістам, що за ініціативою американської сторони в середу відбулася телефонна розмова президентів Росії і США.

"Президент Обама висловив співчуття у зв'язку з руйнівною повінню на Кубані, що спричинила численні людські жертви", - сказав Пєсков.

За його словами, в контексті дискусій, що ведуться в РБ ООН за внесеними проектами резолюції, президенти РФ і США Володимир Путін і Барак Обама "докладно обговорили ситуацію в Сирії, констатувавши тенденцію до загострення".

"В цілому обмін думками показав збіг загальної оцінки ситуації в Сирії і кінцевої мети врегулювання", - зазначив Пєсков.

"Водночас зберігаються розбіжності у підходах, що стосуються практичних засобів досягнення такого врегулювання", - повідомив прес-секретар.

Президенти Росії і США "домовилися підтримувати тісний діалог з цього питання", сказав Пєсков.

Зазначимо, збройне протистояння між урядовими силами і опозицією, що вимагає відходу президента Башара Асада, триває в Сирії від початку минулого року. За даними правозахисників, кількість жертв конфлікту перевищила позначку 16,5 тис осіб.

30 червня на женевській конференції у справах Сирії було ухвалено рішення створити в країні перехідний керівний орган і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Проте представники сирійської опозиції відхилили пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів з президентом Асадом. Країни Заходу, передусім США, переконують Росію надати президентові Сирії Асаду політичний притулок.

Сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції проти урядових сил під назвою "Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії". При цьому концентрація урядових сил у Дамаску і його околицях дозволила повстанцям домогтися низки перемог в інших містах країни. Зокрема, вони змогли взяти під свій контроль один із районів Хомса і зміцнити свої позиції в місті Хама.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: політичний перехід у Сирії, США, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]