Чт, 2024-04-18, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Підвищення пенсій не закінчиться в жовтні - Гройсман
Інші останні Економічні новини

Підвищення пенсій в Україні з жовтня – це не разове рішення, а системна зміна, яке впроваджується завдяки прийняттю пенсійної реформи. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він нагадав, що щорічно з 2019 року проводитиметься індексація пенсій, яка залежатиме від розвитку економіки і враховуватиме показники середньої зарплати і інфляції.

"Завдання зараз – не разове підвищення пенсій, чим зловживали політики, а встановлення справедливої пенсійної системи", – сказав Гройсман в ефірі "5 каналу".

Глава уряду нагадав, що в основі реформи, окрім підвищення пенсій і запобігання маніпулюванню пенсійними виплатами, – скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів та наявність робочого стажу, а потім подальша детінізація зайнятості.

"Часи, коли працівника брали без прав і документів, повинні відійти в минуле", – сказав Гройсман і пообіцяв підвищення штрафів для несумлінного бізнесу.

Він також звернув увагу, що теза про ризик зростання цін через зростання пенсій не виправдана. За його словами, уряд поки що розробляє рішення, які дозволять в майбутньому коригувати інфляційні коливання.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект № 6614, яким впроваджується пенсійна реформа. Президент Петро Порошенко підписав закон менш ніж через тиждень – 8 жовтня. Закон про реформу набув чинності з 11 жовтня.

Пенсійна реформа не передбачає прямого підвищення пенсійного віку. Але декому доведеться відкласти вихід на заслужений відпочинок, оскільки в Україні вводяться вимоги до страхового стажу.

Крім того, в законі прописано "осучаснення" пенсій. За фактом, це перерахунок всіх пенсій за новою формулою – з урахуванням показника середньої за три роки зарплати і нового коефіцієнта. Розмір "осучаснених" пенсій розраховуватиметься індивідуально для кожного пенсіонера - підвищення пенсій становитиме від 50 до більш ніж 1000 гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, жовтень, підвищення пенсій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]