Пт, 2024-03-29, 03:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:24
Підвищення тарифів на газ для населення у квітні 2015 року апеляційний суд визнав законним
Інші останні Економічні новини

Київський апеляційний адмінсуд визнав законним рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про підвищення з 1 квітня 2015 року цін на газ для населення.

Про це йдеться в постанові Київського апеляційного адміністративного суду від 21 березня 2016 року, передає УНІАН.

Згідно з постановою, суд визнав законним рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на природний газ для населення до 3,6 грн/куб. м з соцнормою в 200 кубометрів на місяць, а також підвищення до 7,2 грн/куб. м - на газ, який споживається понад норми.

Як йдеться в документі, НКРЕКП мала повноваження приймати зазначену постанову.

Повідомляється, що подавали апеляцію НКРЕКП і НАК "Нафтогаз України" на рішення Окружного адмінсуду Києва від 3 листопада минулого року.

Нагадаємо, на початку листопада 2015 року Київський окружний апеляційний суд визнав незаконними рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на газ для населення. Однією з причин прийняття такого рішення вказувалося те, що на момент підписання постанови у голови НКРЕКП Дмитра Вовка не було повноважень на його підписання.

Як повідомлялося, НКРЕКП, в рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом, підвищила з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 раза – до 3 600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 куб. м газу. В період міжсезоння – з 1 травня по 30 вересня – вартість природного газу становить 7 188 грн за тисячу кубометрів незалежно від обсягів споживання.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: законне, газ, квітень 2015 р, апеляційний суд, підвищення тарифів, населення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]