Сб, 2024-04-20, 06:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Пінчук судиться із Коломойським
Інші останні Економічні новини
Віктор Пінчук подав позов до Високого суду в Лондоні проти Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського. Позов поданий у зв'язку з порушенням ними контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління по акціях ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК), повідомляє Главком, посилаючись на The Times.

Пінчук просить суд визнати, що відповідачі тримають акції КЗРК в довірчому управлінні на його користь і вимагає від них передати йому ці акції, а також компенсувати збитки, понесені в результаті невиконання відповідачами контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління щодо акцій КЗРК.

Згідно з оприлюдненими даними, в березні 2005 року Пінчук заплатив відповідачам 143 млн доларів за придбання компанії Alcross Commercial Limited (Британські Віргінські о-ви), яка володіла, за твердженням відповідачів, КЗРК, однак Alcross виявилася компанією з нульовим балансом і без активів.

Перед цим підконтрольна відповідачам компанія "Солайм", яка купила КЗРК в ході приватизації завдяки пріоритетному праву, що належало їй, забезпечила передачу підприємства в управління представникам Пінчука восени 2004 року.

Однак у березні 2005 року особи, які, як видається позивачеві, діяли за дорученням відповідачів, здійснили силове захоплення КЗРК і взяли підприємство під свій контроль, а сам актив так і не був переданий.

Позивач зазначає, що з 2005 року відповідачі неодноразово підтверджували намір передати йому КЗРК, але всякий раз не виконували своїх зобов'язань. Згідно з наявними даними, позовні вимоги обумовлені підсумками зустрічі 4 вересня 2006 року, на якій відповідачі підтвердили, що акції КЗРК знаходяться в їх довірчому управлінні на користь Пінчука і взяли на себе зобов'язання передати їх йому. Однак, як стало відомо, вони продали 50% КЗРК Рінату Ахметову в 2007 році.

Всі спроби протягом останніх років вирішити справу мирним шляхом не увінчалися успіхом, тому Пінчук подав позов до Високого суду Лондона (де проживає Боголюбов, тоді як Коломойський проживає в Женеві).

Згідно з оприлюдненими даними, жодних претензій до Ахметова в позові не пред'являється, пише газета.

Бізнес-інтереси Пінчук представлені в різних галузях, у тому числі трубно-колісному бізнесі ("Інтерпайп"), феросплавах та нафтогазовій галузі, їх управління об'єднано в інвестиційно-консалтингову групу EastOne.

Боголюбов і Коломойський - давні ділові партнери та співзасновники групи "Приват", що мають інтереси в цілому ряді галузей і контролюють найбільший в Україні "ПриватБанк".

КЗРК в основному реалізує продукцію Єнакіївському метзаводу і Маріупольському меткомбінату ім.Ілліча. Керівництво КЗРК в даний час здійснюється на партнерських засадах групою "Метінвест" і групою "Приват". Компанії Starmill Limited належить 99,88% його акцій.

Нагадаємо, інший судовий процес пролунав у 2012 році. Померлий в березні цього року бізнесмен Борис Березовський програв позов проти російського олігарха Романа Абрамовича, який було розглянуто Комерційним судом Лондона.

ЗМІ прокоментували судову суперечку лаконічно: "шахрай у шахрая намагався поцупити нацуплене".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 966 | Додав: admin | Теги: Коломойський, Пінчук, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]