Чт, 2024-04-25, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
Після битви з акулою черепаха потрапила в полон до людини, а та подарувала їй протези
Інші останні Новини світу
Логгерхед, або головатій морській черепасі, що живе в японському океанаріумі, котра позбулася передніх ластів, імовірно, в результаті нападу акули, подарували штучні кінцівки, повідомляє Sky News. Штучні лапи кріпляться на тіло черепахи за допомогою спеціального жилета, який надійно тримається і не спадає під час плавання.

Черепаха на прізвисько Ю переїхала в океанаріум в середині 2008 року, після того, як потрапила в риболовну сітку. Виявилося, що вона ледь плавала, так як у неї частково відсутні передні ласти. З кінця 2008 року фахівці акваріума розробляли моделі протезів, але до теперішнього часу забезпечити Ю підходящими штучними кінцівками не вдавалося - всі попередні варіанти ласт доставляли їй біль.

За словами фахівця з морським черепахам Наокі Камезакі, який доглядає за Ю, у світі в останні роки неодноразово робилися спроби забезпечити черепах-інвалідів штучними кінцівками, однак всі ці спроби не можна назвати успішними. Камезакі висловив думку про те, що Ю, ймовірно, стала першою черепахою, яка отримала зручні протези.

Логгерхеди занесені в Міжнародну Червону книгу і вважаються вимираючим видом. Ю приблизно 25 років, вона важить 98 кілограмів, а довжина її тіла становить 82 сантиметри. Ці черепахи можуть доживати до 50 років. Вони харчуються морськими губками, водоростями, молюсками й ракоподібними.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: черепаха, битви з акулою, протези | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]