Пт, 2024-03-29, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Після публікації газетою карикатур на Мухаммеда, влада Франції закриває свої посольства в 20 країнах
Інші останні Новини світу
Влада Франції після того, як французький тижневик опублікував карикатури на пророка Мухаммеда, вирішила в п'ятницю тимчасово закрити свої посольства і школи в 20 країнах, передає "Інтерфакс".

Французи побоюються, що публікація глузливих карикатур ще більше загострить напруженість у мусульманському світі, викликану фільмом "Невинність мусульман".

"Ми дійсно вирішили як запобіжний захід закрити в п'ятницю наші посольства, консульства, культурні центри та школи", - заявив представник міністерства закордонних справ.

Як повідомлялося раніше, французький щотижневий журнал Charlie Hebdo у свіжому номері опублікував на обкладинці журналу імама на інвалідному візку, якого везе ортодоксальний іудей. У самому журналі містяться карикатури з оголеним пророком Мухаммедом. Ще вранці скандальний тижневик був розпроданий практично у всіх кіосках.

Раніше в середу голова МЗС Франції Лоран Фабіус повідомив про запровадження підвищених заходів безпеки у своїх посольствах. "Звичайно, я відправив розпорядження, згідно з яким слід вжити підвищених заходів безпеки у посольствах тих країн, де можуть виникнути проблеми", - пояснив він в ефірі радіостанції France Info.

У свою чергу глава уряду Франції Жан-Марк Еро заявив у середу, що спокійно ставиться до публікації в ЗМІ карикатур на пророка Мухаммеда.

"Ми живемо в країні, де захищається право на висловлювання власної думки. Тут, зокрема, гарантується свобода публікації карикатур", - сказав він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: карикатур на Мухаммеда, Франції, посольства в 20 країнах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]