Чт, 2024-04-25, 18:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
Після сплати штрафу за порушення біля посольства Судану Джорджа Клуні звільнили
Інші останні Новини світу

Актор Джордж Клуні, затриманий у Вашингтоні після мітингу біля посольства Судану, відпущений з поліції після сплати штрафу в 100 доларів, повідомили представники правоохоронних органів американської столиці, передає РИА "Новости".

Клуні, його батько і декілька конгресменів були арештовані в п'ятницю вранці. Протестувальники проігнорували три попередження поліції про неприпустимість перетину розташованих біля посольства загороджень, після чого правоохоронці одягли на них наручники і провели в мікроавтобус Секретної служби США. Активісти звинувачували президента Судану Омара Башира у підтримці гуманітарної кризи на кордоні з Південним Суданом і в перешкоджанні доставці продуктів і медикаментів.

"Клуні був відпущений через годину з лишком після затримання, він сплатив штраф у 100 доларів", - сказав журналістам представник міського управління поліції. Штраф актор заплатив за непокору правоохоронним органам.

Клуні є одним із засновників організації Satellite Sentinel Project, яка займається збором і аналізом інформації про суданські збройні угрупування. Ідея проекту у Клуні виникла після поїздки в Судан в жовтні 2010 року. Після повернення в США актор разом з однодумцем Джоном Прендергастом зайнявся створенням бази даних на основі супутникової фотозйомки, свідчень про військові злочини і повідомлень, що надходять з регіону конфлікту. Організація, офіс якої розташовується в Вашингтоні, регулярно готує аналітичні доповіді щодо ситуації в Судані, в тому числі і для американського уряду.

Раніше актор виступав на слуханнях у міжнародному комітеті сенату конгресу США. За його словами, на кордоні Судану з Південним Суданом розвивається гуманітарна катастрофа, місцеве населення рятується від постійних авіабомбардувань у печерах нубійських гір.

Держдеп США підтримав акцію Джорджа Клуні

Держдепартамент США розділяє занепокоєння Джорджа Клуні за ситуацію в Судані і вважає, що актор скористався своїм громадянським правом, взявши участь у мітингу біля посольства цієї країни.

"У мене немає коментарів (щодо участі Клуні у мітингу), за винятком того, що він мав на це право як громадянин. І я думаю, ми дотримуємося однієї з ним позиції, оскільки (в минулий четвер) спецпредставник держсекретаря з Судану разом з Клуні взяв участь у слуханнях з суданської проблеми в сенаті. Ми абсолютно поділяємо стурбованість насильством, що відбувається в країні - пан Клуні вчора зустрічався з держсекретарем і президентом США", - сказала офіційний представник держдепартаменту Вікторія Нуланд на брифінгу в п'ятницю, відповідаючи на прохання прокоментувати позицію її відомства щодо акції Клуні.

Нуланд зазначила, що США продовжують чинити тиск на владу Судану з метою змусити їх припинити насильство в регіонах Південний Кордофан і Блакитний Ніл.

"Критично важливо змусити суданський уряд допустити гуманітарні організації в ці регіони", - додала Нуланд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: посольства Судану, Джорджа Клуні звільнили, штраф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]