Чт, 2024-03-28, 13:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Після зміни власників канал регресує - громадська рада "Інтеру" незадоволена
Інші останні Телевізійні новини
Громадська рада телеканалу "Інтер" констатувала, що канал демонстрував позитивну динаміку в дотриманні стандартів журналістики з грудня 2012 по 14 лютого 2013 року.

Водночас після зміни власників телеканалу, спостерігається регрес від досягнутого, йдеться в прес-релізі громадської ради за результатами засідання, що відбулося 22 лютого у Варшаві, повідомляє "Телекритика".

За даними контент-аналізу Академії української преси на "Інтері" була найбільша частка новин з двома та більше точками зору. Достатньо помітними є зміни на каналі і щодо балансу уваги та синхронів політиків.

"Станом на 14 лютого, саме "Інтер" був повною протилежністю УТ-1 за всіма базовими показниками: балансу, рівня уваги, присутності експертів, що, за оцінками президента АУП Валерія Іванова, цілком відповідає європейським зразкам", - заявляє громадська рада.

За результатами якісного аналізу новин, що проводився "Телекритикою", розширився спектр суспільно значимих тем, до яких зверталися журналісти інформаційної служби "Інтера", героїв, чиї коментарі можна почути в їхніх матеріалах, та експертів, що коментують політичні, соціальні та економічні теми.

Попри періодичну відсутність балансу, не було відвертої тенденційності на користь влади, яка простежувалась у новинах "Інтера" раніше. Втім, при позитивній динаміці залишалось проблематичним дотримання телеканалом стандарту достовірності, а саме - посилання на джерела інформації.

Помітним порушенням журналістських стандартів є не досить ретельне відокремлення фактів від коментарів, коли думка журналіста подається як факт. Було відзначено менш чисельні, але доволі часті порушення стандартів точності та повноти подання інформації.

За попередніми моніторингами ефіру після 14 лютого (зміни топ-менеджменту каналу, що стала наслідком зміни власників) зафіксовано регрес від досягнутого в інформаційно-аналітичному сегменті.

Щотижневі інформаційно-аналітичні програми від 17 лютого повністю повернули "Подробности недели" у попередній незбалансований формат - з прес-релізним позитивним висвітленням дій президента та міністрів без згадок про діяльність опозиції.

У програмі ще залишаються відносно проблемні окремі матеріали, однак, як зазначають експерти ГО "Телекритика", "немає нічого схожого на критику дій можновладців".

Громадська рада вирішила звернутися з окремим листом до нових менеджерів "Інтер Медіа Груп" щодо підтвердження зобов'язань за діючим Меморандумом про співпрацю з міжнародним фондом "Відродження" та їх бачення подальших перспектив співпраці в рамках Меморандуму.

Як повідомлялося, 1 лютого стало відомо, що GDF Media Limited, що належить бізнесменові Дмитру Фірташу, придбала за 2,5 млрд доларів Inter Media Group у KH Media Limited, яка належить екс-першому віце-прем'єр Валерію Хорошковському. Остаточний контроль над медіа-групою перейде до компанії Фірташа після дозволу Антимонопольного комітету України.

14 лютого "Інтер" очолив Єгор Бенкендорф. Ганна Безлюдна увійшла до складу наглядової ради каналу. Керівником новинної служби медіагрупи "Національні інформаційні системи" став Євгеній Кисельов.

Також читайте:


Больше успешных украинцев в последнее время предпочитают отдыхать и просто весело проводить время в Испании, а особой популярностью пользуется аренда квартиры на Майорке по выгодной цене, которую зачастую осуществляют с помощью сайта sweethomeabroad.com.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1245 | Додав: adminA | Теги: громадська рада Інтеру, канал, зміна власників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]