Сб, 2024-04-20, 02:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Після зниження облікової ставки НБУ Зубко очікує, що банки знизять ставку за кредитами на енергоефективність
Інші останні Економічні новини

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) розраховує на зниження банками-учасниками державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житловому секторі у зв'язку зі зниженням Національним банком України з 28 серпня облікової ставки до 27% з 30% річних.

"Я очікую, що після вчорашньої зміни облікової ставки НБУ наші державні банки-партнери також знайдуть можливість знизити облікову ставку і, таким чином, ще посилити ті заходи, які вживаються урядом", - сказав віце-прем'єр-міністр - голова Мінрегіону Геннадій Зубко в ході засідання Кабінету міністрів у Києві в п'ятницю 28 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

У цьому зв'язку він зазначив, що різний рівень реалізації зазначеної держпрограми і кількість виданих кредитів у розрізі регіонів обумовлено участю в ній в ряді регіонів місцевої влади, додатково компенсуючих процентну ставку за такими кредитами за рахунок місцевих бюджетів.

Як повідомлялося з посиланням на Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності), до середини серпня 2015 року учасниками держпрограми з боку банківських установ виступають, зокрема, державні Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк, які надають кредити під 25% річних.

За даними Держенергоефективності, до 25 серпня банки-учасники зазначеної держпрограми надали 21,052 тис. кредитів на загальну суму 357 млн грн.

Раніше в Мінрегіоні повідомили, що уряд в рамках реалізації Держпрограми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в жілсекторе збільшив розмір такої компенсації громадянам, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, до 70% з 20%, 30% і 40% раніше.

За даними Мінрегіону, відповідну урядову постанову, розроблену міністерством спільно з Держенергоефективності, ухвалено Кабінетом міністрів на засіданні 12 серпня.

Крім того, вказана урядова постанова також передбачає підвищення граничних сум відшкодування позичальникам частини вартості кредитів на придбання енергоефективного обладнання, зокрема, опалювальних котлів на альтернативних видах палива, а також матеріалів для термомодернізації будівель до 12 тис. грн і 14 тис. грн відповідно з 5 тис. грн і 10 тис. грн раніше, уточнювали в Мінрегіоні.

Як повідомлялося, 27 серпня правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки з 28 серпня 2015 року зі 30% до 27% річних. Згідно з релізом регулятора, жорстка грошово-кредитна політика, яку проводив НБУ протягом останніх шести місяців, істотно сприяла зниженню інфляційних і девальваційних очікувань, стабілізації валютного ринку і, як наслідок, формуванню стійкого тренда на уповільнення інфляції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: банки, кредити на енергоефективність, ставка, Зубко, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]