Пт, 2024-04-19, 23:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
Питання про оновлення ЦВК Рада відмовилась розглядати
Інші останні Політичні новини

Рада відмовилась розглядати питання про оновлення ЦВК

Верховна Рада у четвер відмовилась ставити на розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. За розгляд проголосувало 189 депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"189 "за" - ми бачимо, що голосів для того, щоб ми могли розглядати питання, немає... Таким чином, ми не можемо ввійти в розгляд питання", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Під час рейтингового голосування за розгляд питання щодо ЦВК проголосувала фракція "Блоку Петра Порошенка" 117 голосами, водночас від "Народного фронту" схвально проголосували лише десятеро депутатів.

Окрім того, на рейтингове голосування Парубій ставив питання про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: оновлення ЦВК, рада, відмова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]