Пт, 2024-03-29, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:07
Питання виборів у Кривому Розі Рада розгляне 23 грудня
Інші останні Новини з регіонів України

Верховна Рада в середу 23 грудня об 11:00 розгляне питання про призначення перевиборів криворізького міського голови і міськради. За таке рішення на засіданні у вівторок, 22 грудня, проголосували 264 народних депутатів.

Як уточнив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, питання перевиборів у Кривому Розі парламент розгляне "завтра об 11 годині дня".

Як передає "Інтерфакс-Україна", спікер парламенту також ставив на голосування розгляд питання про перевибори у Кривому Розі у вівторок, проте він не набрав необхідної кількості голосів, таку пропозицію підтримали лише 203 народні депутати.

Як повідомлялося, на сайті ЦВК була оприлюднена інформація, згідно з якою представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, що відбувся 15 листопада. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% респондентів), при цьому у 6 з 7 районів міста лідирував Милобог. Жителі Кривого Рогу, не згодні з результатами виборів мера, вимагають скасування рішення міськвиборчкому. Водночас, голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час голосування на виборах мера Кривого Рогу рекомендувала призначити позачергові вибори.

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови – 28 лютого та 27 березня 2016 року відповідно.

У вівторок, 22 грудня, у фракції "Самопоміч" заявили, що не голосуватимуть за будь-яке рішення Верховної Ради, доки не будуть призначені дострокові вибори мера у Кривому Розі. У зал засідань парламенту жителі-протестувальники вимагають перевибори, протестувальники розташувалися на балконі і час від часу скандували "Кривий Ріг", перекрикуючи виступи парламентаріїв.

Пізніше близько 30 народних депутатів, зокрема, фракції "Самопоміч", деякі позафракційні парламентарії і керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко заблокували трибуну парламенту, вимагаючи поставити на голосування парламенту питання перевиборів.

Гройсман оголосив перерву в пленарному засіданні парламенту і запросив керівників парламентських фракцій до себе на консультації, які тривали близько 1,5 години.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: рада, 23 грудня, вибори, Кривий Ріг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]