Пт, 2024-03-29, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:33
"Північний потік-2" не може позбавити Україну транзиту газу - Меркель
Інші останні Новини Європейського Союзу

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект "Північний потік-2" не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Про це вона сказала на прес-конференції в Берліні після зустрічі з президентом Петром Порошенком.

Меркель визнала, що "Північний потік-2" є не лише економічним проектом, а слід враховувати його політичний фактор.

За її словами, вона взяла до уваги занепокоєння України щодо газопроводу і висловила їх президенту Росії Володимиру Путіну.

"Ми обговрили з президентом РФ цю тему, і я сказала йому, що не може бути ситуації, за якої Україна через "Північний потік-2" не матиме жодного значення як транзитна країна", - зазначила Меркель.

Вона підкреслила, що транзит газу має стратегічне значення для України, тому розглядаючи питання будівництва "Північного потоку-2", слід однозначно з’ясувати ситуацію щодо транзиту газу через Україну.

Нагадаємо, 27 березня, стало відомо, що Німеччина дала дозвіл на будівництво суперечливого газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря.

5 квітня свій дозвіл на побудову газопроводу у винятковій економічній зоні надала Фінляндія.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: Північний потік-2, україна, транзит газу, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]