Пт, 2024-03-29, 17:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:24
"Північний потік-2" Словаччина і США назвали геополітичною зброєю РФ
Інші останні Новини світу

Словаччина і США назвали "Північний потік-2" геополітичною зброєю РФ

Президент США Дональд Трамп і прем'єр Словаччини Петер Пелегріні виступили з критичною заявою щодо проекту "Північний потік 2".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву Білого дому за результатами зустрічі двох лідерів.

"Наші країни також підкреслюють, що енергетична безпека вкрай важлива для забезпечення національної безпеки. Ми висловлюємося проти використання проектів у сфері енергетики у якості геополітичної зброї, зокрема, йдеться про "Північний потік 2", - йдеться в заяві.

Крім того, Трамп і Пелегріні висловили підтримку Україні, її суверенітету і територіальній цілісності, а також - реверсним поставкам газу в Україну, зокрема - зі Словаччини.

"Триваючі санкції проти Росії повинні залишатися в силі до повного виконання Мінських угод" - наголошується також у заяві.

Нагадаємо, це був перший візит словацького прем'єра в США за останні 13 років, в останній раз Білий дім відвідував прем'єр-міністр Мікулаш Дзурінда в 2006 році на запрошення тодішнього президента США Джорджа Буша.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Північний потік-2, геополітична зброя РФ, Словаччина і США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]