Ср, 2024-04-24, 08:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Північну півкулю очікують аномальні морози і снігопади через танення льодовиків
Інші останні Новини світу

Різке зниження температур у зимовий час у Європі та інших частинах північної півкулі може стати частим явищем через танення арктичних льодовиків, пише британська газета The Daily Telegraph з посиланням на дані здійсненого в США наукового дослідження.

Зміни клімату та глобальне потепління призвели до того, що обсяги льодовиків від 1979 року скоротилися на 30%, що в майбутньому може привести до повторення холодів, які вдарили по країнах Європи цієї зими. Про це свідчать результати дослідження, проведеного групою науковців з Технологічного інституту Джорджії, зазначає "Інтерфакс".

У той же час через танення льодів літньої пори можуть статися зміни в циркуляції повітряних потоків, що знизить інтенсивність західних вітрів і посилить потоки холодного повітря з Арктики, і в результаті призведе до снігопадів як у Європі, так і на північному сході США і півночі Китаю.

Зазначимо, танення криги в Арктиці йде більш швидкими темпами, ніж передбачалося раніше. Про це свідчать нові дані, отримані Норвезьким полярним інститутом. Досі вважалося, що крижаний покрив Арктики зникне не менш ніж через 50-100 років. Нинішній прогноз куди гірший: крига може розтанути за 10 років.

Нагадаємо, що наприкінці січня цього року Європу охопили сильні морози. Жертвами за перші десять днів стали близько 500 осіб. Крім того, у Венеції вперше за 80 років через небувалі для регіону холоди замерзли канали. Влада Парижа вперше за кілька років вивела на вахту єдину в місті баржу-криголам. Також на катки перетворилися канали Амстердама. Аномальні снігопади і морози фактично паралізували життя Європи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: Північну півкулю очікують аномальні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]