Пт, 2024-03-29, 14:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Півтори сотні велосипедистів виїхали на вулиці Києва - "Ми не блокуємо, ми є дорожній рух". ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Ми не блокуємо дорожній рух, ми є дорожній рух. Півтори сотні велосипедистів виїхали на вулиці Києва, щоб масово показатися водіям автомобілів, які не хочуть їх помічати. А саме довести, що вони такі ж  повноправні учасники дорожнього руху. А їх велосипеди –  це повноцінний вид транспорту. Про таке повідомляє "5 канал".

Велосипедисти заполонили вулиці столиці майже на кілька годин. Весь цей час вони їхали колоною і дотримувалися усіх правил дорожнього руху. Так як Київ у суботу напівпорожній, то заторів на дорогах учасники велопробігу майже не влаштували.

Флешмоб, який більше нагадує акцію протесту, це частина міжнародного соціального руху під назвою "Критична маса". На такі велоакції щомісяця виїжджають у більш ніж 300 містах по всьому світу. У Києві заїзди за права велосипедистів проводяться з 2014 року. Учасники флешмобу збираються спонтанно через соцмережі.

Андрій Макаров, учасник соціального руху "Критична маса", говорить: "Звертаємо увагу на себе, що нас багато, що велосипедисти теж займають місце на дорозі. І їм теж потрібно приділяти увагу, давати їм місце, пропускати".

Учасниця акції Сильвана Кадах говорить: "Кияни після зими не дуже звикли, що є велосипедисти на дорозі. І тому зараз складно їх привчити, що ми також є частиною руху".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: вулиці Києва, півтори сотні велосипедистів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]