Пт, 2024-03-29, 03:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
"План для осмислення" Ющенко передав Гройсману і каже, що українцям потрібно питати з себе, а не з Порошенка
Інші останні Новини України

Третій президент України Віктор Ющенко віддав прем'єру Володимиру Гройсману "план для прем'єра". Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У мене була зустріч з прем'єр-міністром, і я відверто говорив прем'єру, що я хочу, можливо, найбільше хочу, щоб він був успішним. Тому що Україна затрималася в очікуваннях хоча б якогось успіху, щоб ми закріпилися, і щоб ми не йшли на дно, а там на дні ще стукають знизу, що є куди падати", - зазначив екс-президент.

"Є, на мій погляд, дуже успішна економічна формула, яку я б хотів, щоб уряд взяв на озброєння, і мій похід був обумовлений одним, кажу: "Пане прем'єр-міністр, у мене є план для прем'єра, я хочу, щоб ти його взяв, я хочу, щоб ти його осмислив, додав, убавив, але ми повинні жити в ясній економічній доктрині", - розповів Ющенко.

До всього він оцінив відповідальність нинішнього президента за реформи в країні.

"Порошенко працює в умовах, в яких я не працював, або президент Кравчук не працював, або президент Кучма не працював. Я думаю, звичайно велика є персоніфікована відповідальність за той чи інший стан політики, але з іншого боку, я апелюю до того, чи все як нація ми робимо для того, щоб стати, як поляки, як литовці? Адже ми можемо сподіватися на те, що нам треба Гавела (Вацлав Гавел, перший президент Чехії, - ред), але не робити ту домашню роботу, яку за Гавела робив кожен чех", - зазначив екс-президент.

"Якщо повертатися до 2010 року, у нас було тоді дві сили, які боролися за володіння на Банковій. Дуже часто були такі закиди, знаєте: в тому винен Янукович, у тому винен, і в тому винен. Мені здається, винні ті 14 млн, які стоять за ним. Тому що вони породжують те, що називається "персона", яка втілює їхні ідеали, знову повторю, до моєї мови, моєї пам'яті, до того, що називається національність. Тому що коли ми говоримо про націю - це вершина єдності людей", - заявляє Ющенко.

"Ні профспілка, ні церква, нічого вищого не буває за масштабами єдності, тільки нація. І нація базується на п'яти-шести фундаментальних речах, і якщо у нас тих п'яти-шести фундаментальних речей немає, а ми апелюємо до того... Порошенко винен зараз? Чи Яценюк винен? Або Янукович винен..? В значній мірі, я знаю, що це прикре зауваження, яке я роблю, і я знаю, що воно не додасть мені союзників, але якщо ми хочемо бути такими успішними, і з такими високими досяжними цілями, як це зробили ті ж словаки, поляки чи литовці, ми повинні зробити ту національну роботу, яку вони зробили за останні, можливо, років 50", – зазначає він.

Також Ющенко прокоментував своє фото в соцмережах на блошиному ринку.

"Якщо ви мене в суботу о пів на десяту ранку за останні 40-35 років хочете побачити, то приходьте на блошиний ринок. Я ніколи не торгую, звичайно, я ніколи не торгую. У мене є один недолік. Останні 35 років я колекціоную українські етнічні сільські речі. І думаю, що більшої кількості українського рушника, ніж у мене, немає ні в кого, особливо Гетьманської України. Українських костюмів ні в кого теж немає стільки. Тому в суботу у мене є 3-4 точки, де я сідаю на пластмасовий стілець, продавець мені дає безкоштовно чашку кави і ми сидимо 20-30 хвилин і розбираємо, що він через експедицію привіз з українського села в той музей, який я роблю. Тоді мене і зловили. І тоді прийшли дівчата, поставили дітей і попросили мене сфотографувати", - розповів Ющенко.

Раніше Ющенко заявив, що в 2014 році Крим потрібно було силою захищати від російських окупантів.
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, ющенко, українці, план для осмислення, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]