Пт, 2024-04-19, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Плани України на Асоціацію з ЄС: у лютому парафувати, за рік підписати
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна сподівається парафувати угоду про асоціацію з Євросоюзом у першому кварталі 2012 року, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

"Текст до парафування буде готовий приблизно до середини лютого", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу у вівторок.

Він нагадав, що сторони вже заявили про завершення переговорів, і Київ розраховує, що в першому кварталі 2012 року документ буде парафовано.

Крім того, за словами Волошина, українська сторона сподівається підписати угоду про асоціацію з ЄС протягом наступного року, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначимо, Угоду про асоціацію з ЄС може бути підписано після президентських виборів 2015 року. Таку думку висловили "деякі європейські" експерти.

Як повідомлялося раніше у ЗМІ, Брюссель планує парафувати угоду про асоціацію з Україною 15 лютого 2012 року, але тільки англомовний варіант.

У свою чергу, екс-високопосадовець Петро Порошенко зазначає, що до парламентських виборів у 2012 році УА парафують, проте не ратифікують.

19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Очікувалося, що на ньому буде парафовано угоду про Асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій долучення до Євросоюзу. Критичні висловлювання щодо політичної ситуації в Україні озвучили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської Ради Герман ван Ромпей.

Втім, президент Віктор Янукович висловив задоволення результатами саміту.

МЗС розраховує на виконання Україною всіх вимог для отримання безвізового режиму з ЄС у 2012 році

Міністерство закордонних справ України розраховує на успішну імплементацію в 2012 році вимог, необхідних для введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

"Ми вважаємо, що нашим досягненням є визнання Європейським Союзом успішного виконання першого етапу плану дій на шляху до отримання безвізового режиму", - сказав Волошин на брифінгу у вівторок у Києві.

Він наголосив, що така оцінка з боку Євросоюзу свідчить про проведення "величезної роботи" в Україні для досягнення кінцевої мети, зокрема, створено незалежний міграційний орган, ратифіковано величезну кількість конвенцій та ухвалено необхідні закони.

"Ми сподіваємося, що наступного року буде успішно проведено імплементаційну роботу", - наголосив Волошин, зазначивши, що йдеться про впровадження "конкретних механізмів", необхідних для введення безвізового режиму і які є вимогами європейської сторони.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: асоціацію з Євросоюзом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]