Пт, 2024-04-19, 06:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула до Києво-Печерської Лаври
Інші останні Культурні новини
Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула з Гефсиманії до Києво-Печерської Лаври. Як повідомляє http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира святиня була доставлена офіційною делегацією Української православної церкви на чолі із секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром.

Зустріч ікони Успіння Божої Матері у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Плащаницю також зустрічали: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, митрополит Мексиканський, Венесуельський, Карибський і всієї Центральної Америки Антоній (Антиохійський Патріархат), керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Білогородський Миколай, Білоцерківський і Богуславський Августин, Харківський і Богодухівський Онуфрій, духовенство та віруючі. На Соборній площі лаври Митрополит Володимир провів перед святинею молебень, по завершенні якого звернувся до присутніх зі словами настанови: "Ми часто просимо Божу Матір про все, ставимо такі завдання стосовно нас, що не відразу розберешся, чого ми просимо. Але Божа Матір – Матір усього всесвіту зазвичай поспішає сама, в першу чергу, воздвигнути ходатайства перед Богом нашим про спасіння роду людського. І отримують усі, хто щиро цього просить з надією на Бога та Його волю".

Він зазначив, що "сьогодні Богоматір залишила святий град Єрусалим, де Вона почиває у своїй іконі, і прийшла до нас у свій дім, котрий присвячений Їй". Як наголосив предстоятель УПЦ, "така важлива подія – посланництво з Єрусалима Богоматірної ікони – історична подія, і вона повинна залишитися у наших серцях на благо самого себе, на благо усього нашого народу". Після цього Плащаниця була перенесена до Стефанівського приділу Успенського собору, де буде перебувати до 24 вересня.

В ці дні собор буде відкрито з 7-00 до 21-00 (вхід на територію Заповідника безплатний). Визначна святиня Світового Православ’я прибувала до України на прохання Блаженнішого Митрополита Володимира та з благословення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ.

Раніше повідомлялось, що дніпропетровське поліграфічне підприємство "СП Графіка" має намір виготовити унікальну копію святині християнства – Туринської плащаниці, в яку було загорнуто тіло Христа після розп’яття. Реалізація проекту здійснюється з благословення Митрополита Київського та всієї України Володимира та при підтримці Архієпископа Дніпропетровського і Палоградського Іринея. Дніпропетровська копія Туринської плащаниці виготовляється спеціально для кафедрального собору Воскресіння Христова, який споруджується в Києві.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1256 | Додав: adminA | Теги: Києво-Печерської лаври, Плащаниця Пресвятої Богородиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]