Чт, 2024-04-25, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Платежі банки здійснюватимуть цілодобово
Інші останні Економічні новини
Банки отримають можливість здійснювати міжбанківські розрахунки в будь-який час доби.

Про це пише "Комерсант-Україна".

"Ми працюємо над впровадженням нових сервісів в СЕП, розглядаємо доцільність переведення її роботи в цілодобовий режим", - заявив заступник глави НБУ Валерій Прохоренко.

Досі платежі можна було проводити тільки протягом операційного банківського дня: СЕП обробляє їх з 9.00 до 18.00, але банки, зазвичай, закінчують їх прийом до 16.00-17.00.

Раніше регулятор дотримувався протилежної позиції.

"Років шість-сім тому СЕП, навпаки, обмежили за часом роботи, і закриття операцій перенесли з 20.00 до 18.00. Тоді, напевно, була мета зменшити обіг грошей, так як клієнти встигали за один день прогнати гроші кілька разів", - каже начальник управління казначейства і фінансових інститутів ОТП Банку Владислав Анісімов.

Начальник відділу обліку банківських операцій Банку Кіпру Оксана Соломка вважає, що цілодобове проведення платежів дозволить клієнтам банків проводити швидкі розрахунки між контрагентами.

При банківських платежах важлива не тільки дата списання коштів, а й дата зарахування, тому цілодобова робота СЕП буде особливо вигідна продавцям.

Вони будуть швидше отримувати оплату за продані товари та послуги.

ПриватБанк запустив цілодобове обслуговування своїх клієнтів кілька місяців тому.

Однак причини, що спонукали НБУ змінити правила СЕП, поки невідомі.

"Платіжна система США працює цілодобово, але нею користується весь світ. Важко припустити, кому з нерезидентів буде потрібно переказати у гривні в 2 годині ночі, враховуючи, що наш ринок закритий для банків-нерезидентів, та й операційні системи українських банків не розраховані на автономну і цілодобову роботу", - пояснює Анісімов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: банки, цілодобово, Платежі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]